RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forelegg for Kr. 67.200,-

17.november ble det satt opp et nytt skilt på Holtet, men dette er det mange som enten ikke ser eller bare overser. Det blir dyrt for dem.

Holtet: Det er de som kommer Kongsveien mot Holtet og som svinger til venstre inn mot Marienlundveien som "forbryter" seg.

Vi har fått en del klager på forholdene her, og fredag morgen hadde vi kontroll, forteller Ole Næss, trafikkansvarlig på Manglerud politistasjon. Vi har hatt kontroller også tidligere, men da har vi bare gitt advarsler. Nå hadde vi med forelegg-blokkene våre, og det ble mye penger.

På tre kvarter vinket politiet inn 16 biler. Og når satsen for å ikke følge skiltanvisning er på hele kr. 4.200,-, blir det mye penger. Den snaue morgentimen ga statskassen et bidrag på hele kr. 67.200,-.

Mange har naturlig nok en formening om størrelsen på et slikt forelegg, men det er altså bestemt hva de enkelte forseelsene skal koste, og brudd mot skilt koster så mye, sier Næss.

En ting er at det koster mye penger, og at det svir for dem som blir tatt. Men mer betenkelig er at mange av dem som ble stoppet, var førere med barn i bilen. De kjører altså sine håpefull til skole eller barnehage for at de skal komme trygt frem. Men de tar ikke hensyn til andre barn.

Skolen har tatt opp trafikksituasjonen med oss flere ganger, og resultatet ble altså skilting for å øke trafikksikkerheten. Da er det betenkelig at foreldre lukker øynene og lager farlige situasjoner, sier Næss.

Flere aksjoner

Manglerud-politiet har altså hatt flere "milde" kontroller, men begynte å skrive fredag. Og med det resultatet vi fikk, må vi følge opp. Og skolen får melding slik at de igjen kan sende brev hjem til foreldrene, sier Ole Næss.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere