RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreløpig er Lambertseter og Åsland de store budsjettaperne


Denne skissen viser hvordan det nye skyteanlegget på Åsland er planlagt å se ut fra utsiden. Inni fjellet er det planlagt fire skytebaner, på utsiden skytterhus og klubblokaler.
Denne skissen viser hvordan det nye skyteanlegget på Åsland er planlagt å se ut fra utsiden. Inni fjellet er det planlagt fire skytebaner, på utsiden skytterhus og klubblokaler. Foto: ILLUSTRASJON:HILLE-MELBYE ARKITEKTER
Det blir ikke idrettshall på Lambertseter eller skyteanlegg på Åsland i 2015.

LAMBERTSETER/ÅSLAND: Mens det jubles i turnmiljøet, er skuffelsen stor i Nordstrand skytterlag og i Lambertseter IF.

Mens førstnevnte hadde håpet på midler til den lenge planlagte skytehallen på Åsland, hadde idrettsforeningen på Lambertseter trodd at 2015 var året for byggestart av ny idrettshall. Men disse prosjektene er ikke nevnt med én bokstav i byrådets budsjettforslag.

Ingen smell på Åsland

Kampen for skytebane på Åsland startet da skytebanen i Prinsdal ble lagt ned i 2007. Siden har Nordstrand skytterlag, med støtte fra Oslo Idrettskrets, jobbet for et nytt anlegg.

– Det er beklagelig at det ikke nytter å få et innendørs, moderne skyteanlegg, noe som mangler i Oslo i dag, sier skytterlagets Paul Otto Vatne.
Han mener et nytt pilotanlegg på Åsland vil komme jegere, politiet og forsvaret til gode.

– I dag må vi reise langt for å låne baner andre steder. Oslo kommune har ikke brukt én krone på skytebaner på mange år.

LES OGSÅ: Spillemidler til nytt skyteanlegg på Åsland

Skyteanlegget på Åsland var opprinnelig vedtatt, finansieringen var sikret og arbeidet var lagt ut på anbud. Etter budsjettsprekken i Holmenkollen før VM i 2011, ble det imidlertid krevd ny kvalitetssikring av planlagte prosjekter for å hindre nye overskridelser.

– Nå sitter vi med et gryteklart og kvalitetssikret prosjekt. Det er bare pengene som mangler, sier Vatne.

– Vi hadde et lønnlig håp i år om at arbeidet kunne settes i gang, sier Bjørn Guttormsen i Lambertseter IF.

Idrettshall i tilknytning til Lambertseter stadion, har vært under planlegging i mange år.

LES OGSÅ: Hall høyt prioritert

– Forprosjekt og prosjektering er gjennomført. Vi kan ikke se at det er noen store hindre for å sette i gang byggingen, sier Guttormsen.
Hallen er tenkt å dekke særidretter som volleyball, håndball, turn, allidrett og bryting.

LES OGSÅ: Håper hallen blir påbegynt

Muligheter før 2018

Leder i Oslo Idrettskrets, Norvald Mo, viser til at både skyteanlegg på Åsland og idrettshall på Lambertseter har vært høyt prioritert av idrettskretsen i mange år.

– Det er skuffende at disse ikke står i budsjettforslaget for investeringer i 2015. Vi vil jobbe videre mot bystyret fram til budsjettet skal vedtas, slik at disse anleggene likevel kan bli realisert i 2015, sier Mo, som ikke ser noen gode grunner til at disse skal utsettes.

Ansvarlig byråd Guri Melby, mener det ikke er noen grunn til å fortvile selv om Åsland og Lambertseter ikke er nevnt.

– Vi har lagt inn en betydelig økning i idrettspotten for kommende økonomiplanperiode (2015-2018, journ.anm.). Alt kan ikke realiseres det første året. Det er foreløpig bare investeringene i 2015 som er konkretisert, sier Melby.

– Det er absolutt mulig at disse prosjektene blir prioritert i 2016, 17 eller 18.

Hun bekrefter at skyteanlegget på Åsland er ferdig planlagt.

– I realiteten kan det settes i gang med det samme. På Lambertseter må vi imidlertid gå noen flere runder før alt er klart. Vi legger sterk vekt på Oslo Idrettskrets vurderinger, og følger i stor grad deres prioriterte liste, sier Melby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere