RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

GLAD FOR VEDTAK: Lærer Ellen Møller ved Teknisk og industriell produskjons-fag på Etterstad vgs er glad for gårsdagens vedtak i Bystyret. Partiene gikk inn for å utrede hvordan fagmiljøet på Etterstad kan beholdes. FOTO: Julie Messel
GLAD FOR VEDTAK: Lærer Ellen Møller ved Teknisk og industriell produskjons-fag på Etterstad vgs er glad for gårsdagens vedtak i Bystyret. Partiene gikk inn for å utrede hvordan fagmiljøet på Etterstad kan beholdes. FOTO: Julie Messel

Foreløpig seier til elever fra Oslo øst

Flertall i bystyret gikk onsdag inn for Arbeiderparti-forslag om nei til splitting av elevene på Etterstad vgs.

OSLO/ETTERSTAD: Arbeiderpartiets tre forslag knyttet til Etterstad vidregående skole fikk flertall i bystyret i går kveld.

– Vi er kjempeglade, sier lærer ved Etterstad videregående skole, Ellen Møller.

Hun var svært bekymret i forkant av gårsdagens møte.

Dittoslo.no har tidligere skrevet om Etterstad vgs som er foreslått omgjort til temaskole med reiseliv som studieretning.

LES OGSÅ: To milliarder for superskole på Økern

Flytteforslag

I den anledning er det foreslått at tekniske og mekaniske fag skal flyttes midlertidig til Sogn, før ny skole skal bygges på vestkanten. Elektrolinja er foreslått flyttet til Holtet vgs.

Slik blir det altså trolig ikke, skal vi tro gårsdagens bystyremøte der Arbeiderpartiets forslag til bevaring av fagmiljøenen på Etterstad fikk grønt lys.

– Nå er vi sikre på at det blir ordentlig utredet. Og når det blir ordentlig utredet er jeg sikker på at det blir til av vi fortsetter på Etterstad, sier en strålende fornøyd Møller.

Hun er i tillegg svært glad for at saken nå er oppe i dagen, og ikke som hun sier, foregår på bakrommet.

– Nå er NHO, LO, Arbeiderpartiet, Sv og Rødt på ballen, sier hun til dittoslo.no, torsdag formiddag.

Samlet

Forslagene gikk ut på å holde elevene på elektro og tip (teknikk og industriell produksjon) samlet på Etterstad, slik det er i dag.

I tillegg vil Arbeiderpartiet, støttet av Rødt , Sv og Fremskrittspartiet utrede mulighet for mindre oppgradering av Etterstad vgs, utvide tilbudet på Etterstad med ytterligere studiespesialisering.

LES OGSÅ: Ny skolebehovsplan for Oslo

– Det viktigste for oss er å holde dette fagmiljøet samlet. Vi vil jobbe for et godt fagmiljø, og et godt tilbud til elever i denne gruppa, sier bystyrerepresentant fra Grünerløkka, Victoria Marie Evensen (Ap) til dittoslo.no.

Hun understreker at Etterstad har elevtilfanget sitt fra Oslo sør, øst , samt indre by.

Hun var ikke overrasket over at forslaget fikk flertall:

– Skjønt det er alltid litt spenning knyttet til disse sakene, sier hun.

Ivareta hele byen

– Vi er selvfølgelig glade for dette. Det er godt at det oppfates som konstruktive forslag. Vi må ta hensyn til hele byen- ivareta interessene til Etterstad, samtidig som vi ikke må sette strukturen for øvrig i spill, sier hun.

Fremskrittspartiets Camilla Wilhelmsen, som har engasjert seg i Etterstads skjebne var glad over forslagene i går kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere