RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forener mild galskap og ren harmoni


Et Showroom/kontor i tiden: Siv Amundsen-Lack (t.v.) er utdannet innen grafisk design, markedsføring og økonomi. Her sammen med kollega Elin Gulbrandsen.
Et Showroom/kontor i tiden: Siv Amundsen-Lack (t.v.) er utdannet innen grafisk design, markedsføring og økonomi. Her sammen med kollega Elin Gulbrandsen. Foto: Foto: Elisabeth Wang
Siv Amundsen-Lack ved FabLab Design AS på Nordberg misliker identitetsløse kontorlokaler, og mener åpne kontorlandskap er på vei ut.

NORDBERG: Et kreativt interiørstudio som arbeider både med private hjem, bedrifter og offentlige institusjoner – som tar hensyn til dine ønsker, men samtidig alltid tør å utfordre deg.

– Mennesker trives i vakre omgivelser. De liker å ha det pent rundt seg – både hjemme og på jobb, sier Amundsen-Lack.

I nyoppussede lokaler i Nordbergveien 51 sitter hun sammen med kollega Elin Gulbrandsen. Møblene er funksjonelle, og stolbena på arbeidspultene matcher flisene på badet – knallrøde!

– Dette er vårt showroom, samtidig som det skal være, og er, et funksjonelt kontor. Vi har gjort mye med lokalene, og er veldig fornøyde med hva vi fikk til, sier Amundsen-Lack.

LES OGSÅ: Knøtter klatret med full fres

Et snev «Moulin Rouge»

Lokalene er lekne og fargerike, møblert i flere soner for ulike arbeidsoppgaver. Vegg i vegg holder et knippe menn til i Norhagen & Løland AS.

Men, på det lille badet og på kjøkkenet, har damene tydelig fått slå seg løs.

– Det er et lite bad, men med disse flisene, den spesialdesignede vasken og speilet blir det likevel god romfølelse, sier Amundsen-Lack og lar hendene gli over de blanke, røde flisene.

De har begge særlig kompetanse på skreddersydd interiør, møbeldesign og kunstutsmykning.

Løsninger som krever sterk strategisk forankring, god kommunikasjon i idéfasen og kontroll i alle ledd i byggeprosessen – helt frem til ferdigstillelse.

LES OGSÅ: Berre lekkert på Lekter'n?

– Knyttet sammen

– Ved Oslo Katedralskole var vi med på restaureringen av den gamle skolebygningen samt innredning av det nye tilbygget.

Oslo Katedralskole har lange tradisjoner og kulturarven sitter i veggene; det var virkelig et spennende prosjekt, sier Amundsen-Lack og fortsetter;

– Her tenkte vi mye på dagens elever ved Katta, som på mange måter går i fotsporene til tidligere elever som: Henrik Wergeland og Nils Henrik Abel.

Dette inspirerte oss til å knytte skolens historie sammen med det moderne uttrykket.

Siv og Elin har funnet sitt uttrykk og de har stor glede av hverandre. Tilfeldighetene skulle ha det til at Elin søkte etter jobb akkurat da Siv var på utkikk etter en partner.

– Man får en helt annen fremdrift når man er to, det er det ingen tvil om. I tillegg er det jo artig at Elin har tatt utdannelsen sin i England, der jeg selv har bodd i ti år, sier Amundsen-Lack.

LES OGSÅ: Hele Karl Johan blir uteservering i sommer

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere