*Nettavisen* Nyheter.

Fører mistet styringen og vrengte inn på fortauet

HELL I UHELL: Føreren av denne bilen var takkenmlig for at det kun ble materielle skader etter trafikkulykken lørdag kveld. Foto: Christopher Ellingsen Foto: Foto: Christopher Ellingsen

Lørdag kveld mistet en fører kontroll over bilen i Klaus Torgårds vei, vrengte inn på fortauet, smalt inn i et søppelnedkast og snurret rundt.

Klikk på bildet for å forstørre.

FIKK EN SMELL: Her traff bilen etter å ha fått sleng på hovedveien.

Klikk på bildet for å forstørre.

TRENGTE HJELP: Bilen måtte fjernes fra fortauet i Klaus Torgårds vei.

SOGN TERRASSE: Styret i Sogn Terrasse Boligsameie har i en årrekke jobbet for å bedre trafikksituasjonen i Klaus Torgårds vei. Lørdag kveld fikk de nok et bevis på at noe nå må skje.

– Både bilen og søppelnedkastene, de som håndterer den underjordiske søppelstasjonen, ble bulkete, men heldigvis var det ingen fotgjengere eller skolebarn på stedet da det skjedde.

– Det er forøvrig ikke første gang dette skjer, men denne gangen fikk vi tatt bilder av ulykken, sier Per Sevendal.

LES OGSÅ: – Én målte vi til 85 km/t i 50-sonen

– Spor fra veibanen

Det var styremedlem Christopher Ellingsen som mottok meldingen om ulykken. Han løp ut og fikk se bilen stående i snøfonna på fortauet.

– Jeg så raskt sporene fra veibanen til fortauet der bilen tydelig har truffet søppelnedkastet og snurret. Søppelnedkastet er av metall og var fortsatt stående, men hadde fått seg en real trøkk, sier Ellingsen.

Han bestemte seg for at det ryddigste var å ringe til politiet, men da hadde sjåføren av bilen allerede kontaktet Falck som var på vei til stedet.

– Jeg var ikke selv på stedet da ulykken skjedde, så jeg kan ikke med sikkerhet si noe om hastigheten, men jeg mener det sier litt at søppelnedkastet i tykt metall får en slik trøkk ved sammenstøtet.

– Da er det vanskelig å tenke på hva som kunne skjedd hvis det var fotgjengere på stedet da ulykken inntraff, sier han.

LES OGSÅ: Kvinne fikk isklump i hodet

Glatt på veien

Føreren av bilen, Lena Skjolddal, er preget av ulykken lørdag kveld, men samtidig takknemlig for at ingen kom til skade.

– For å være ærlig så husker ikke nøyaktig hva som skjedde, men jeg tråkket på bremsen, og da fikk bilen en sleng. Bilen vrengte mot fortauet og jeg traff søppelnedkastet som stod der og snurret rundt.

Skjolddal sier det var glatt og at det det snødde på tidspunktet.

– Jeg er redd det var dårlig med både salting og strøing på strekningen. Jeg mener bestemt at jeg holdt fartsgrensen, for jeg tilpasser alltid farten etter føret, sier hun.

Bilen har fått betydelige skader i fronten, men Skjolddal håper de kan repareres.

– Jeg synes nesten det burde være en fartsgrense på sommerstid og en i vintersesongen. I tillegg mener jeg fotgjengere bør være bedre beskyttet når de går lags veien, ulykker skjer jo dessverre, sier hun.

– Trafikken går utvilsomt alt for fort i denne veien, men lite gjøres. Da det ble lagt ny asfalt her førte det til at den eksisterende fartshumpen ble mindre i tillegg til at fotgjengerovergangen forsvant og ikke har blitt malt opp på nytt, avslutter Ellingsen.

LES OGSÅ: 25 trailere fikk kjøreforbud på vei inn i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.