Foreslår å oppgradere og dempe fart i Brobekkveien

Bård Folke Fredriksen (H) går inn for smalere vei i Brobekkveien og Refstadveien. Dette bildet er fra en dag med kø til Brobekk.

Bård Folke Fredriksen (H) går inn for smalere vei i Brobekkveien og Refstadveien. Dette bildet er fra en dag med kø til Brobekk.

Byrådet anbefaler å ruste opp Refstadveien og Brobekkveien i Groruddalen.

GRORUDDALEN: – Oppgraderingen vil gjøre kjøremønsteret i område mer ryddig, dempe farten og gjøre lokalmiljøet triveligere og tryggere og ferdes i, sier byråd for byutvikling Bård Folke Fredriksen.

Del på Facebook

– Brobekkveien og Refstadveien utgjør sammen en viktig tverrforbindelse i Groruddalen. I dag fremstår strekningen uryddig og lite helhetlig, fortsetter Bård Folke Fredriksen.

Smalere vei

Byrådet foreslår å endre veiutformingen i deler av Brobekkveien-Refstadveien. Kjørebanen foreslås redusert til 6,5 meters bredde, og det etableres en ny 3,5 meters bred gang-/sykkelvei langs hele strekningens øst-/nordside atskilt fra kjørebanen med en grøntrabatt.

På motsatt side foreslås det anlagt et 2,5 meter bredt fortau.

Enkelte avkjørsler fjernes og det foreslås å etablere nye felles atkomster. Forslaget innebærer også nye støttemurer. Det foreslås å plante trerekker i rabattene i Refstadveien og busker i rabattene i Brobekkveien. I Refstadveien vurderes det også å plante allétrær.

Estetisk forbedring

– Endringene vil gi en betydelig trafikkmessig og estetisk forbedring av veistrekningen, sier byråden.

Tiltaket er en del av Groruddalssatsingen.

Opprustningen skjer i tråd med prinsippene om miljøprioritert gjennomkjøring.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag