RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår å rive skadde regjeringsbygg


VIL RIVE: Høyblokka er blant byggene som rives hvis man velger å følge anbefalingen fra konseptutvalutredningen.
VIL RIVE: Høyblokka er blant byggene som rives hvis man velger å følge anbefalingen fra konseptutvalutredningen. Foto: FOTO: Arkivfoto
Utredere vil samle framtidig regjeringskvartal mellom Akersgata og Møllergata.

OSLO: Administrasjonsminister Rigmor Aasrud mottok torsdag konseptvalgsutredningen om regjeringskvartalet fra en konsulentgruppe bestående av Metier, Opak og LPA arkitekter. De foreslår å rive de mest skadde regjeringsbyggene for å gi plass til nybygg.

Konsulentgruppa har utredet fem ulike konsepter fopr et nytt regjeringskvartal, og anbefaler Konsept Øst. Forslaget innebærer at Høyblokka, Y-blokka, S-blokka og R4 skal rives og erstattes av nye bygg.

I tillegg anbefales det oppkjøp av eiendom mellom Grubbegata og Møllergata ved Hammersborg og at byggene R5 og R6 skal overlates til andre.

LES OGSÅ: Regjeringskvartalet, fem måneder etter

«Rimelig alternativ»

Dette forslaget er et av de to rimeligste og vil også føre til stengte gater. Konsept Øst legger også til rette for gode sikkerhetsløsninger, i tillegg til å gi god fleksibilitet og åpne for god samhandling, mener konsulentene.

Forslaget vil koste seks milliarder kroner netto fram til 2034.

– Jeg er glad vi har fått en grundig vurdering av mulighetene for et framtidig regjeringskvartal med høyt sikkerhetsnivå og som legger til rette for gode og effektive arbeidsformer, sa Rigmor Aaserud da hun mottok rapporten fra konsulentgruppa torsdag.

– Ikke nødt til å rive

Opprydningen i regjeringskvartalet etter 22. juli 2011 nærmer seg slutten. Aaserud fortalte om et stort og tidkrevende prosjekt.

Statsbygg har hatt ansvaret for arbeidet og har fjernet over 900 tonn avfall. Dette arbeidet er nå snart fullført.

– Ingen av byggene er så skadet at de MÅ rives, informerte Aaserud, men allikevel har konsulentgruppa funnet ut at  å erstatte de verst rammede byggene lønner seg når man ser på en 50-års periode.

- En annen gruppe skal nå kvalitetssikre det arbeidet konsulenten har gjort, en tidkrevende oppgave som muligens blir ferdig rundt juletider, opplyser Aaserud.

Si din mening? På www.regjeringen.no finner du en blogg hvor DU kan komme med din mening om hvordan området rundt Regjeringskvartalet bør se ut

 

LES OGSÅ:

Slik blir regjeringskvartalet

Krateret etter bomben i Regjeringskvartalet 22. juli

Nesjar og kunsten i regjeringskvartalet

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere