RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår duedrap

Kantarellen bo- og rehabiliteringssenter har hatt dueproblemer siden åpningen i 1999.

MORTENSRUD: Duene har vært til sjenanse på et par terrasser i underetasjen og i noen av omsorgsboligene. Det forteller institusjonssjef Arild Fossli.

Beboerne er oppfordret om å ikke mate duene og vi har fått satt opp duepigger noen steder, sier Fossli.

Ansvar

Det er Omsorgsbygg som har ansvar for byggets uteområde, og dermed er det de som må sørge for å få vekk duene.

Ifølge institusjonssjefen var Omsorgsbygg på befaring på Kantarellen den 17. mars i år, og den 30. april purret Kantarellen opp saken på e-post siden ikke noe hadde skjedd.

Ny melding

Etter at Nordstrands Blad tok kontakt denne uken ble det sendt ytterligere en ny e-post der KF Omsorgsbygg oppfordres til å ta kontakt med Friluftsetaten for å vurdere å få skutt duene.

Mange tiltak er iverksatt, uten at de har virket, nå er det dette som gjenstår, sier Fossli. Han er lei av dueplagene og vil ha en endelig slutt på griseriet det medfører.

Husker ikke

Nordstrands Blad kontakter KF Omsorgsbygg og mannen som de Kantarellen-ansatte bekrefter var på befaring der 17. mars. Mannen husker ikke befaringen, og halvannen time senere får Nordstrands Blad beskjed om å ta alle spørsmål gjennom foretakets presseansvarlige.

Vi har stor forståelse for at folk opplever duene som plagsomme og tar dette alvorlig, sier informasjons- og kommunikasjonsansvarlig Thomas Bartholdsen.

Han sier han ikke kjenner saken i detalj, men bekrefter at etaten har vært på befaring og at det har vært iverksatt ulike tiltak som ikke har hatt ønsket effekt.

Hvordan stiller Omsorgsbygg seg til rett og slett å skyte duene, som en siste utvei?

Det kan jeg ikke ta stilling til over bordet, det spørsmålet må i så fall avgjøres av viltforvaltningen, sier Bartholdsen.

Hva vil dere nå foreta dere for å følge opp saken?

Vi vil be Anticimex som vi har engasjert i saken, og som har lang erfaring fra liknende saker, om et råd, og se med åpne øyne på det, sier Thomas Bartholdsen i KF Omsorgsbygg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere