RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslår Stasjonsfjellet


Ord med i laget: – Jeg tenkte ikke at BU kom til å drøfte dette, sier institusjonsleder Holger Olsen på Stovnerhjemmet. Han vil ha et ord med i laget når det nye sykehjemmet skal få nytt navn.
Ord med i laget: – Jeg tenkte ikke at BU kom til å drøfte dette, sier institusjonsleder Holger Olsen på Stovnerhjemmet. Han vil ha et ord med i laget når det nye sykehjemmet skal få nytt navn.
Det nye sykehjemmet bør hete Stasjonsfjellet. Jeg tror mange vil synes dette navnet er fint, mener Holger Olsen.

stovner: Dagens sykehjem bør fortsette å hete "Stovnerhjemmet, ifølge institusjonssjef Holger Olsen. Og dermed er debatten i gang. Olsen avviser "Stovnerskogen sykehjem", som er bydelsutvalgets forslag.
Vi synes "Stasjonsfjellet sykehjem" er et bedre forslag. Navnet forteller noe om geografisk plassering. Vi har jo skolen som ligger like ved, sier han.

Ingen høringsrunde

Navnet "Stasjonsfjellet" er ikke gått ut på høring, men luftet internt på Stovnerhjemmet.
Ledelsen og en del av beboerne synes det er et akseptabelt navn. Ikke alle er enige, men jeg har sjekket litt rundt. Vi har hatt en arbeidsgruppe, og den var enstemmig, sier Olsen.
Olsen stusset da han leste lokalavisen sist uke.
Det er greit at BU engasjerer seg. Men det er synd at vi nå har to parallelle navnedebatter som går uten å vite om hverandre. Vi burde hatt en mer enhetlig navnedebatt, mener Olsen.
Dette virker ikke helt ryddig?
Jeg tror det kan skyldes at planleggingen av sykehjemmet startet i 2005. Da lå sykehjemmene under bydelene. Nå ligger det under den sentrale sykehjemsetaten, sier institusjonslederen.

Engasjert

Olsen legger liten skjul på at han synes "Stovnerskogen" er et dårlig forslag.
Folk jeg har snakket med, forteller at den skogen ligger et annet sted, sier Olsen, som tok over styringen av hjemmet i juni.
Hva synes du om de andre forslagene BU kom med?
Høybråten har vært drøftet tidligere. Dette ligger ikke på Høybråten. Ruths hjem blir for intetsigende. Navnet bør si noe om geografisk beliggenhet, noe Stasjonsfjellet gjør, slår Olsen fast. Han håper å få backing for at sykehjemmet bør hete "Stasjonsfjellet".
Vi har vært i kontakt med historielaget, og de har ikke motforestillinger. Byantikvaren synes det ikke var så dumt. Jeg håper det ikke blir navnekrig, men at vi får et navn som alle blir fornøyd med, avrunder Olsen.
Jeg har ikke klart å finne svar på hva denne tomta egentlig heter
Holger Olsen, Stovnerhjemmet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere