RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Kulturutvalget trekker blant annet fram Østensjøvannets venners samarbeid med både bydel, politikere og andre foreninger.
Kulturutvalget trekker blant annet fram Østensjøvannets venners samarbeid med både bydel, politikere og andre foreninger.

Foreslått til frivillighetspris

Østensjøvannets venner er for andre året på rad foreslått som kandidat til den nasjonale Frivillighetsprisen.

ØSTENSJØ: Det er Østensjø kulturutvalg som nok en gang har foreslått den aktive foreningen med over 3000 medlemmer.

Én kandidat fra Oslo

Prisen deles ut av Frivillighet Norge og det er Byrådsavdelingen for velferd og sosiale tjenester som avgjør hvem som skal innstilles som Oslos kandidat.

Prisen skal gis til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet.

Pådriver og samarbeid

Kulturutvalget begrunner forslaget med at Østensjøvannets venner utfører anslagsvis 5000 timer frivillig arbeid i året. Foreningen har vært pådriver for freding av selve Østensjøvannet med omliggende våtmark i 1992, freding av Abildsø gård i 1997, og har medvirket til at hele området ble reguleringsmessig fredet i 2002 i form av Østensjøvannet miljøpark. – Østensjøvannets venner samarbeider med andre lag og organisasjoner, med bydelen og bydelens politikere i en rekke sammenhenger. Som eksempel på resultater av slikt samarbeid kan nevnes kulturkart for Bydel Østensjø, Østensjø lokalhistoriske bilder, skjøtsel av kulturlandskapet gjennom beiteprosjekter med utplassering av hester, kyr og sauer. Østensjøvannet er under stadig press, sist fra Hafslund Fjernvarme som ville grave en bred kabelgrøft tvers gjennom det vernede området. Østensjøvannets venner engasjerte seg i saken og fikk igjennom en kabeltrasé som er akseptabel for Hafslund Fjernvarme, og forenlig med verneinteressene i området, skriver blant annet kulturutvalget. – Vi mener Østensjøvannets venner er en verdig kandidat til Frivillighetsprisen 2008. Med sin

innsats sikrer foreningen uerstattelige verdier for framtida, – for oss og de som kommer etter

oss! Er det noen som passer til beskrivelsen "utmerker seg med frivillig innsats, engasjement

og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet", så er det nettopp Østensjøvannets

venner, avslutter kulturutvalget med i sin innstilling. Prisen deles ut 4. desember på God Morgen Norge på TV2.
Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere