RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foreslåtte endringer i Søndre Aker prosti

Grenser internt i bydel Søndre Nordstrand:

Grensen mellom Holmlia og Hauketo-Prinsdal: Det har foreløpig ikke gått ut forslag om endringer her, men det vurderes å foreslå noen mindre endringer slik at rodegrenser og menighetsgrenser sammenfaller. I så fall er det et lite felt øst for Toppåsen skole som overføres fra Hauketo-Prinsdal til Holmlia menighet. I tillegg blir mest sannsynlig gaten Lerdalsgrenda overført fra Holmlia til Hauketo-Prinsdal menighet.

Grenser mellom bydel Søndre Nordstrand og Nordstrand:

Grensen mellom Holmlia og Ljan: Her er det gått ut forslag om at noen områder som i dag ligger i Ljan menighet overføres til Holmlia menighet. Dette for å få sammenfallende rodegrenser/bydelsgrenser og menighetsgrenser. Det er i hovedsak naturområder (Ljanskollen og Sloreåsen) så her er det bare to adresser som blir berørt (Mosseveien 806 og 850).

Menighetsgrensen mellom Mortensrud og Nordstrand: Her er det foreslått en overføring av området Leirskallen fra Mortensrud til Nordstrand menighet. Dette slik at rodegrenser/bydelsgrenser og menighetsgrenser blir sammenfallende. Dette harmonerer også bedre med andre aktuelle kriterier (skolegrenser, valgkretser og kommunikasjonsårer).

Grenser internt i bydel Nordstrand:

Grensen mellom Lambertseter, Nordstrand og Bekkelaget: Her er det foreslått å følge de gamle bydelsgrensene før bydelssammenslåingen. Ved å legge grensene her følger man rodeinndelingen, valgkretser og man legger til grunn tidligere innarbeidede grenser mellom Lambertseter, Bekkelaget og Nordstrand.

Grensen mellom Bekkelaget og Ormøy: Det er foreslått å overføre en rode fra Ormøy til Bekkelaget menighet slik at E-18 utgjør grensen mellom de to menighetene, alternativt ingen endringer.

Grenser mellom bydel Nordstrand og bydel Østensjø:

Grensen mellom Bekkelaget og Manglerud: Her er det foreslått å overføre en rode fra Manglerud til Bekkelaget menighet. Dette gjelder området øst for Enebakkveien helt nordøst i bydel Nordstrand (Solfjellshøgda). En utfordring her er at Ryenhjemmet ligger i dette området. Dette hjemmet betjenes i dag av prest fra staben i Manglerud menighet.

Grenser mellom bydel Østensjø og bydel Alna:

Grensen mellom Oppsal og Haugerud / Søndre Aker og Østre Aker: Det er allerede vedtatt å overføre en rode helt nord i bydel Østensjø fra Haugerud til Oppsal menighet slik at soknegrenser, prostigrenser og bydelsgrenser blir sammenfallende.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere