*Nettavisen* Nyheter.

Foretrekker Frogner

Nestlederen i Oslo Høyre, Nikolai Astrup, er lykkelig i politikkens storsal.

Nestlederen i Oslo Høyre Nikolai Astrup har alltid vært samfunnsengasjert, har god fartstid i politikken, og elsker Gimle kino.

Sentrum: I resepsjonen på Stortinget står en litt snufsete nestleder og venter på Lokalavisens utsendte. Politikeren har vært forkjølet, og ligget hjemme på sofaen på Frogner, men er nå tilbake på jobb som Michael Tetzschner s høyre hånd.

Hei, velkommen, sier Astrup, før vi må gjennom sikkerhetskontroll og innskriving. Så går vi sammen, opp trappene til kantinen.

Samfunnsengasjert

Astrup er ungdommelig og uformelt kledd i jeans og jakke, men fremstår likevel konservativ og voksen for alderen.

I følge resymeet kan det heller ikke ha vært altfor mye tid til utagerende festing i den unge mannens liv. Den nye nestlederen i Oslo Høyre har en bachelor i internasjonal politikk og en master i europeisk politikk. Begge tatt på London School of Economics.

Han har vært leder for Unge Høyre og rådgiver for stortingsgruppen, han er redaktør i Minerva og han sitter i styret i Frogner Høyre. Nikolai Astrup har ikke fylt 30 år.

Jeg har alltid vært samfunnsengasjert, og skjønte allerede i 1996 at jeg sympatiserte med Høyre, men det var først mens jeg gikk på universitetet i London jeg skjønte at jeg hadde lyst til å bidra gjennom politikk. Arbeidet begynte på fritidsbasis, men hvis du viser initiativ er det lett å bli dratt inn i det, og etter hvert ble det politikk på heltid, sier Astrup.

Politikeren er opptatt av å bygge videre på det Høyre allerede har gjort, men vil bruke muligheten han har fått, i kraft av det nye vervet, til å fremme saker han brenner for. For eksempel skole, klima og trafikale utfordringer.

Lokalt engasjement

I syv år har Nikolai Astrup bodd på Frogner, elsker Gimle kino, de små butikkene og bydelens levende vesen.

Alt finnes på Frogner. Dessuten er det kort vei til sentrum. Jeg går eller sykler gjerne til jobben, bruker Frognerparken aktivt og handler hos kjøpmannen på hjørnet. Og Norges beste kino. Jeg slår et slag for Gimle. Det er sivilisert å gå på kino med gode stoler og ha mulighet til å ta et glass med noe godt i mens du ser film, sier han.

Av større lokale politiske saker er Astrup blant annet interessert i å få E18 langs Frognerstranda i tunnel.

Helt vanvittig at motorveien ligger langs byens flotteste strandlinje, sier han. En annen stor bydelssak Astrup synes er spennende er Tjuvholmen.

Utfordringen ligger i opprettelsen av en ny bydel. Vi må ta lærdom av barnesykdommene til Aker Brygge, slik at Tjuvholmen også blir et område som er til glede for hele Oslo, sier han. I Stortingets kantine er det småprating og summing, mens dagens lunsj inntas. Kanskje prater de om Norges deltakelse i OL. Astrup forteller at han er middels opptatt av sport på TV, men han er aktiv selv. Tidligere har han vært en habil alpinkjører, men på spørsmål om fotball og lokalpatriotisme, er svaret nølende.

Som frognerbeboer bør jeg vel holde med Frigg, sier han og avslører at fotball ikke er noen hovedinteresse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag