RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forfall i villastrøk

Naboen til Dalsveien 31 b mener bofellsskapet er i så dårlig stand at det skjemmer nabolaget.

Holmen: Kjører du oppover Dalsveien fra Smestad ligger den ene flotte villaen etter den andre. Helt til du kommer til nummer 31b. Huset har en gang vært hvitt, men det skal godt gjøres å se med det blotte øyet. Grønske og skitt dekker fasaden på et hus som for tyve år siden var et praktfult skue.
- Etter at kommunen kjøpte huset for over 15 år siden, i forbindelse med HVPU reformen, har det ikke vært holdt ved like. Vinduskarmene flasser av, det gror grønske oppover veggene og gjerdet faller sammen. Bassenget og terrassen har også forfalt helt, sier Kristin Norenberg, nabo i Dalsveien.

Skjemmer nabolaget

- Alle som har hus og hage vet at det ikke holder bare å klippe gresset og fjerne noen grener fra tid til annen. Det er kontinuerlig behov for vedlikehold, men i 31b har lite eller ingenting vært gjort, sier Norenberg. Hun synes det er trist at ingen tar ansvar for vedlikeholdet. Kommunen må ha et ansvar for å sette av penger til vedlikehold av egne eiendommer.
- En ting er at dette skjemmer nabolaget, men det er jo først og fremst leit for de som bor der og for de som har det som arbeidsplass, sier hun.

Boligbygg må ta ansvar

- Dette er selvfølgelig noe vi også reagerer på, sier Trond Karlsen, styrer ved bofellesskapet, som også har vært i kontakt med bydelen.
- Det er de som må prioritere dette.
I følge Anne Lexow ved avdeling for pleie- og omsorg i bydel vestre Aker, er det Boligbygg som har ansvaret for vedlikehold.
- Dette er noe de må svare for, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere