RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forfatteren Frode

Denne mandagen skriver vi om boken som dokumenterer BSKs første 100 år. Det er en imponerende bok om en imponerende klubb. Selv et ikke-medlem må bøye seg i støvet for hva disse folkene har fått til gjennom tiår etter tiår. Deler av boken er viktigst til indre bruk i klubben. For en idrettsklubb er det viktig å holde orden på tider og rekorder og utøvere gjennom tidene. Men her er sannelig spennende lesing for andre enn utøvere av den spesifikke idrett.

Slik sett tror vi boken virker samlende for klubben. Det gjør ingenting at håndballjenter kjenner historien til friidrettsgutter og vice versa. Tvert imot! Også for oss utenfor klubben er det mye å kose seg med her. Hopperen Oddbjørn Hagen er klubbens eneste OL-vinner. Via gamle oppslag i en svensk avis avsløres det nå at han var en enda tøffere kar enn noen husker. Onkelen hans hoppet seg ihjel i Bekkelagsbakken. Likevel fortsatte nevøen Oddbjørn og hoppet bakken ned. Imponerende gjort, og spennende lesing.

Boken er ellers enda en påminnelse om denne klubbens store bragder. Det en husker etter å ha lest den er ikke flørst og fremst hvor mange fotballkamper som ble vunnet, hvor bra det gikk i NM for damene eller hvor mange gull klubben har tatt i orientering. Nei, det er et indre bilde av organismen BSK vi sitter igjen med. Et fantastisk kollektiv som tikker og går dag etter dag, år etter år, og leverer større og større arrangementer uten å miste fokuset på hva de egentlig driver med.

Det handler om hundrevis av mennesker i det daglige, under Norway Cup er det tusenvis som jobber og får hjulene til å rulle. I navet sitter det en del personer som er med på å gi det hele retning og spirit, kunnskap og orden, glede og moro. Nordstrands Blad fikk være med på feiring av klubbens jubileum i flere omganger. Vi lurer på hva de tenker der borte, nå som Rigmor begynner å bli skikkelig voksen. Hun ble valgt til årets ildsjel i Norge første året prisen ble delt ut. Hun er kanskje tidenes ildsjel. Vil klubben bringe frem en slik person igjen? Aldri i verden. Hun er unik.

Men Frode Kyvåg er jammen en karakter for historien han også. I dag kan vi bringe hans første presentasjon av sitt eget liv. Mens vi venter på boka!

LEDER, MANDAG 11. JANUAR 2010

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere