Gå til sidens hovedinnhold

Forferdelig trist

To smågutter er mistenkt for å ha tent på Torshov- dalen Aktivitetshus i helga. Vi må ha fokus på å hjelpe dem, for de har fått straff nok, sier enhetsleder for ungdomstiltakene i Bydel Sagene, Lillian Rognstad.

TORSHOVDALEN: Det er forferdelig trist, sier Rognstad, som presiserer at det ennå ikke er framkommet at det faktisk er småguttene, som vitner har observert løpende fra stedet, som tente på Torshovdalen aktivitetshus.
Det er det politiet jobber utfra, men det er jo ingen som har tilstått ennå, sier hun.

Brant på taket

Det var lørdag kveld klokka 19.46 at Oslo brannvesen fikk beskjed om at Torshovdalen aktivitetshus stor i full fyr. Da Østkantavisa kom til stedet var det både brannbiler, politi og ambulanser på stedet, men det ble raskt konstatert at huset sto tomt, og at det ikke var fare for menneskeliv. Imidlertid tok det tid før brannvesenet fikk kontroll over brannen, som ikke ble slukket før nærmere halv elleve lørdag kveld.
Da Østkantavisa kom til stedet i 20-tiden brant det kraftig på taket av bygningen, men det var ingenting som da tydet på at brannen startet i en søppelcontainer, som sto på bakken. I følge politiet skal brannen ha startet i en container, men flere vitner Østkantavisa snakket med, synes det virket rart, ettersom det på det tidspunktet bare brant kraftig på taket.
Det ser ut som om brannen har startet på taket, for det brenner jo ikke inne eller på veggene, sa et vitne.

Rampestreker

Flere vitner har fortalt at de så to gutter i 10-årsalderen løpe fra stedet like etter at brannen.
Det er antageligvis to gutter som skulle gjøre noen rampestreker, men som fikk uante konsekvenser. Det er bare trist, og for oss er det viktig å ha fokus på å beskytte og hjelpe dem. Hvis det er de som har gjort det vil jeg tro at det kommer for en dag ganske raskt, for en 10-åring klarer ikke å holde på en sånn hemmelighet, sier Lillian Rognstad.

Aktivitetene opprettholdes

Torshovdalen aktivitetshus rommer blant annet deler av APO-skolen og flere ulike barne- og ungdomstiltak i regi av Bydel Sagene. Huset var også base for Trial-aktiviteter for ungdom, og 24 Trial-motorsykler ble reddet ut av huset før flammene tok overhånd. Dagen etter skulle ungdommene etter planen av gårde til VM i Trial.
Da Østkantavisa gikk i trykken var det totale skadeomfanget fortsatt ikke kjent, men Lillian Rognstad håper det meste av huset er reddet.
Vi har ikke hatt takstmann her enda, så det er vanskelig å si noe om skadene. En ting er jo det man kan se, men vi vet lite om skadene inne i bygningsmassen. Foreløpig driver vi med skadebegrensning, og det ser ut til at det ikke er så ille som det så ut til først, sier hun, og legger til at alle husets aktitviteter vil opprettholdes.
Vi har hatt et stort møte med alle ungdomstiltakene i bydelen, det vil si Torshovdalen, Ungmedia og Ungmetro, og foreløpig har vi blitt enig om at det fleste aktivitetene flyttes til Ungmetros lokaler. I tillegg håper vi at deler av huset, det som ikke ble direkte skadet i brannen, skal bli operativt om kort tid, sier Rognstad.

Reklame

Denne eksklusive motebutikken har salg bare én gang i året