RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forfulgt av uhell

Streng vinter, brann i kabler og vannlekkasjer har ødelagt framdriften på Carl Berner.

$PHOTOHEADER_ON$CARL BERNER: $PHOTOHEADER_OFF$Prosjektleder Flemming Jacobsen i Statens vegvesen forklarer at man er forfulgt av uhell. Nå ligger det an til ferdigstillelse i september. Vegvesenet avviser at dette skyldes dårlig planlegging.

Den kalde vinteren satte full stopp i overflatearbeidene. I tillegg fikk Vann- og avløpsetaten en vannlekkasje ved Rosenhoff, og Hafslund fikk tekniske problemer med rørleveransen. Så fikk KTP (Kollektivtransportproduksjon AS) brann i en såkalt likeretter i Rosehoffgata, som medførte at kabler ble svidd av helt inn i anleggsområdet. Graveperioden måtte forlenges og overflatearbeidene her måtte settes på vent, sier han.

– Det er hovedårsaken til at vi ikke blir ferdige tidligere på sommeren. Mange delområder blir etter hvert ferdig, så vi kommer til å åpne mer og mer, lover Jacobsen.

– Vi jobber på spreng med nytt kjøremønster. Plasser og parker venter vi med til sist. Det vil ikke berøre trafikken, sier prosjektlederen.

Bit for bit-utbyggingen forklarer han med at prosjektet er komplekst. Mange ting henger sammen.

– Skulle vi gjort ferdig en ting av gangen, ville vi brukt lenger tid, og vi måtte ha stengt i mye større grad. I et slikt prosjekt er det ikke unaturlig at man forflytter seg til andre områder, dersom det dukker opp problemer, sier han og avviser kritikken mot krysset.

– Det stiller vi oss uforstående til. Trafikken kommer greit gjennom rundkjøringen i dag og det blir bredere når alt er ferdig, sier Jacobsen, som kan fortelle at området utenfor Statoil blir ferdig i august og veien åpnes igjen. Busskuret skal ikke skiftes ut.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere