*Nettavisen* Nyheter.

Forfulgt av uhell

Streng vinter, brann i kabler og vannlekkasjer har ødelagt framdriften på Carl Berner.

$PHOTOHEADER_ON$CARL BERNER: $PHOTOHEADER_OFF$Prosjektleder Flemming Jacobsen i Statens vegvesen forklarer at man er forfulgt av uhell. Nå ligger det an til ferdigstillelse i september. Vegvesenet avviser at dette skyldes dårlig planlegging.

Den kalde vinteren satte full stopp i overflatearbeidene. I tillegg fikk Vann- og avløpsetaten en vannlekkasje ved Rosenhoff, og Hafslund fikk tekniske problemer med rørleveransen. Så fikk KTP (Kollektivtransportproduksjon AS) brann i en såkalt likeretter i Rosehoffgata, som medførte at kabler ble svidd av helt inn i anleggsområdet. Graveperioden måtte forlenges og overflatearbeidene her måtte settes på vent, sier han.

– Det er hovedårsaken til at vi ikke blir ferdige tidligere på sommeren. Mange delområder blir etter hvert ferdig, så vi kommer til å åpne mer og mer, lover Jacobsen.

– Vi jobber på spreng med nytt kjøremønster. Plasser og parker venter vi med til sist. Det vil ikke berøre trafikken, sier prosjektlederen.

Bit for bit-utbyggingen forklarer han med at prosjektet er komplekst. Mange ting henger sammen.

– Skulle vi gjort ferdig en ting av gangen, ville vi brukt lenger tid, og vi måtte ha stengt i mye større grad. I et slikt prosjekt er det ikke unaturlig at man forflytter seg til andre områder, dersom det dukker opp problemer, sier han og avviser kritikken mot krysset.

– Det stiller vi oss uforstående til. Trafikken kommer greit gjennom rundkjøringen i dag og det blir bredere når alt er ferdig, sier Jacobsen, som kan fortelle at området utenfor Statoil blir ferdig i august og veien åpnes igjen. Busskuret skal ikke skiftes ut.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.