RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

STARTER I DAG: Saken mot mannen starter i Oslo tingrett mandag, og er berammet til å være til 25. januar. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN
STARTER I DAG: Saken mot mannen starter i Oslo tingrett mandag, og er berammet til å være til 25. januar. FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN Foto: FOTO: ØYSTEIN DAHL JOHANSEN

Forgrep seg på sju unge gutter

En 44 år gammel mann hadde seksuell omgang med flere gutter i alderen 11–14 år blant annet mens han var ansatt ved en skole i Bydel Østensjø.

OSLO: Mannen er tiltalt for å ha forgrepet seg på i alt sju gutter i østlandsområdet fra 1998–2011. Han ble pågrepet på Romerike, mens han jobbet som lærer på en skole der.

Vaktmester

I en periode fra 1996–2001 var mannen ansatt som vaktmester ved en skole i Bydel Østensjø. I denne perioden skal han ha forgrepet seg på en gutt som var elev på skolen. Mannen skal også ha vært idrettstrener og barnevakt for gutten, som i ettertid skal ha fått psykiske problemer.

I januar 2012 sendte politiet ut et brev til tidligere elever ved skolen. Her ble eventuelle ofre bedt om å melde seg. I etterkant av utsendelsen av dette brevet er mannen siktet for ytterligere forhold.

Overgrepene mannen er tiltalt for omhandler samleier eller handlinger likestilt med samleier.

– Han erkjenner samtlige forhold med unntak av ett, hvor han erkjenner de faktiske forhold, men ikke erkjenner straffskyld, sier forsvarer Dag Svensson til NRK.

De sju guttene var i alderen 11–14 år da overgrepene skjedde. Noen av overgrepene skal ha skjedd i mannes leilighet og hytte mens andre skal ha skjedd på skoler mannen har vært ansatt ved, enten som vaktmester eller som lærer.

Våpen

Mannen er tiltalt for seksuell omgang med barn under 14 år, for seksuell omgang med barn under 16 år og for misbruk av sin stilling.

Mannen er også tiltalt for brudd på våpenloven etter at politiet fant en hagle, en rifle en revolver og en pistol i mannens leilighet.

– Han ser frem til å bli ferdig med rettssaken, selv om han ikke ser frem til selve rettssaken. Han innser at han har gjort en del mennesker vondt og forstår at mange er sinte på han, sier advokaten til NRK.

LES OGSÅ: Politiloggen: narko, bråk og tyverier

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere