*Nettavisen* Nyheter.

Forkaste de nye billettautomatene? Gjerne!

Som vi kunne lese i Aftenposten forrige fredag, vurderer nå Oslo kommune å stoppe billettprojektet. Vi i Norges Handikapforbund jubler. Kanskje vi nå heller kan få på plass automater som kan brukes av alle!

Våre medlemmer har vært med og testet disse ufungerende automatene, og de er helt umulig å bruke for synshemmede og svært vanskelig for mange bevegelseshemmede også. Hvorfor i all verden skal man satse så mange penger og lage noe som ikke er universelt utformet når diskriminerings- og tilgjengelighetsloven trer i kraft om tre måneder?

Dette sier en del om prioriteringer. Det sies at 600 millioner kroner er brukt på dette, uten suksess. For slike summer kunne man for eksempel ha kommet svært langt i retning av å utforme kollektivtransporten universelt slik at alle, uavhengig av funksjonsnivå, kunne reist kollektivt.

Nytt billettsystem må på plass, så her kommer oppfordringen fra Norges Handikapforbund i Oslo; Ikke sløs med pengene denne gangen, og skaff oss universelt utformede automater som kan brukes av alle!

Henrik Mæland
Regionleder, Norges Handikapforbund i Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.