*Nettavisen* Nyheter.

Forklarte falskt om øksedrap

DREPT: Hans Rickard Strømner ble funnet drept ved garasjene i Dølerudveien 13. oktober 2011. Foto: øystein dahl joahnsen

En 21 år gammel kvinne fra Bærum forklarte seg falskt om drapet på Hans Rickard Strømner.

OSLO TINGRETT: Kvinnen kom med en uforbeholden tilståelse da hun nylig møtte i Oslo tingrett tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring.
Forklaringen ble avgitt til Kripos på Bryn i forbindelse med drapet på Hans Rickard Strømner på Rustadsaga i juli i fjor. Her skal kvinnen ha forklart at hun ikke kjente til saken før i oktober da Strømners ekskjæreste (22) fra Oppsal ringte henne og fortalte at Strømner var funnet død. Hun unnlot dermed å opplyse politiet om at oppsalkvinnen allerede i august hadde fortalte henne om at hun sto bak drapet.
Tingretten ser alvorlig på saken og gir noe strafferabatt fordi den 21 år gamle kvinnen ble oppfordret av oppsalkvinnens forsvarer, til å forklare seg uriktig. Kvinnen ble dømt til 30 timers samfunnsstraff som må gjennomføres i løpet av fire måneder. To kvinner på 22 og 23 år er dømt til 12 års fengsel for drapet på Hans Rickard Strømner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.