RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlater Elvins, går til T-banen


Eivind Mathisen har 
drevet Elvins på Holtet i ti år, og det er med vemod han nå overlater roret til en ny eier. Selv skal han bli T-banefører.
Eivind Mathisen har drevet Elvins på Holtet i ti år, og det er med vemod han nå overlater roret til en ny eier. Selv skal han bli T-banefører.
Etter ti års drift av lokalkroen Elvins på Holtet, forlater nå Eivind Mathisen det populære bevertningsstedet til fordel for T-banen.

HOLTET: Mathisen har allerede begynt på kurset som skal ende i et engasjement som T-banefører. Han forteller at ideen begynte mest som en spøk for to til tre år siden, i en periode da omsetningen var lav.

Dette var like etter røykeloven ble innført, og vi fikk inn en medeier, Shahid Iqbal, som kunne hjelpe med regningene. Det er Shahid som nå kommer til å ta over hele driften av Elvins, forteller Mathisen og legger til at de siste par årene har han blitt lei av å slåss med et stadig mer tunggrodd byråkrati:

Men jeg kjenner at det er vemodig å forlate dette stedet og kundene våre, sier Mathisen.

Restaurant i blodet

Familien Mathisen har drevet i restaurantbransjen siden rundt 1962. Eivinds far, Kåre Mathisen, drev Ekebergrestauranten fra 1965 til 1997. Det var her Eivind begynte sin karriere i garderoben som niendeklassing.

Også flere andre lokale serveringssteder har vært i familiens eie, deriblant Lambertseterkroa og Utsikten. Eivind har selv har drevet restaurant på fulltid siden 1990.

Min far sammenliknet det å drive restaurant med å være bonde. Det er jo ikke bare en jobb, men en stor del av livet. Det blir derfor veldig rart å skulle slutte. Vi har alltid hatt så hyggelige gjester på Elvins, så kundekontakten blir nok det jeg kommer til å savne mest.

Et møtested

I løpet av de ti årene som har gått siden Mathisen tok over stedet som den gang het Funkis, har kroen blitt et svært populært møtested.

Skal man få en lokal kro til å gå så må det skje ting, forteller Mathisen.

Blant de populære tilbudene kroen har tilbudt sine gjester må nevnes lørdagsjazz og mandagsquiz samt fredagskonserter og politisk pub. Eivind satset dessuten sterkt på en fyldig og solid matmeny.

Startvansker

Elvins ble totalrehabilitert da Eivind tok over og han la seg på en familievennlig profil.

Tanken var at her skulle alle vanlige folk på Nordstrand kunne komme, og jeg føler at vi delvis har lyktes med det, sier Mathisen, men han kan fortelle at det var ikke bare enkelt da de først tok over.

Mange likte ikke at vi gjorde forandringer eller at vi skiftet navn, forteller Eivind som tok navnet Elvins etter sin morfar. Han vil derfor oppfordre folk til å ta vel imot den nye eieren.

Mye av det jeg har satt i gang skal videreføres, men noen endringer vil det alltid bli. Men gi det en sjanse, det er liten vits i å gjøre seg opp en mening på forhånd, avslutter Eivind Mathisen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere