RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forlater pus i ferien

Hvert år skjer det samme: folk drar avgårde for å nyte late sommerdager på sine utvalgte feriedestinasjoner og etterlater sine firebente venner til å stelle alene hjemme. Igjen har sommeren for alvor ankommet hovedstaden og denne uken kan man lese i Nordstrands Blad om to katter som ble etterlatt alene da eieren dro avgårde på to ukers ferie. Etter tips kom politi, mattilsynet og dyrevernnemnda seg inn i boligen på Holtet og kattene hadde nesten ikke mat og vann igjen, men heldigvis har de forskremte pusene det bra nå.

Dessverre blir utfallet av slik ansvarsløshet ofte mer tragisk enn i dette tilfellet. Leder for dyrevernnemnda, Liv Skrede, opplyser om at man ikke skal la et dyr være alene i over åtte timer uten å sørge for at noen stikker innom og ser til at alt står bra til. Husdyr klarer seg ikke alene og i den trykkende heten som herjer Oslo om dagen, er det ekstra viktig å se til at dyrene ikke lider. Skrede forteller at de i perioden rundt sommerferien stadig er ute på oppdrag for å redde katter som er alene hjemme og de får også tips om dyr som er blitt etterlatt i den livsfarlige solsteken.

Det burde ikke være en menneskerett å eie et dyr. Før man går til anskaffelse av et kjæledyr, må man tenke seg grundig igjennom nettopp slike situasjoner som ferieturen. Og man skal huske på at det finnes dyreelskere overalt som kan anmelde en for vanskjøtsel. Det blir nok en dyr ferietur på personen som overlot de to kattene til seg selv på Holtet da låsen måtte brytes opp og kattene ble plassert i kennel.

Liv Skrede tror det er mange flere tilfeller av slik dyreplageri enn det de får tips om. Lederen for dyrevernnemnda oppfordrer alle som ser at nabokatten er alene hjemme uten tilsyn, til å melde ifra og tipseren kan velge å forbli anonym. Det er bedre å melde ifra en gang for mye enn en gang for lite.

Nå er det vanskelig å skjønne hvordan man kan nyte feriedagene vel vitende om at kjæledyrene vansmekter alene hjemme, men det er åpenbart at slike mennesker ikke burde eie et dyr. Har man ikke tid til å ordne med kattepass i ferien, er det vel bedre å holde seg unna dyrehold.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere