Forlatt varmestue blir grendehus

Sverre Gaasrud og barna fra Kjosjordet barnehage håper naboer og bedrifter i nærmiljøet vil bidra til fortgang i oppussingen.

Sverre Gaasrud og barna fra Kjosjordet barnehage håper naboer og bedrifter i nærmiljøet vil bidra til fortgang i oppussingen. Foto: foto: live sandven slettebø

Takket være lokale ildsjeler vil varmestuen bli åpnet igjen.

LYSEJORDET: – Den trenger en real oppussing, sier nabo Sverre Gaasrud og ser på den gamle varmestuen som ligger nederst i akebakken ved Lysejordet borettslag, der det tidigere var en liten slalåmbakke.

Varmestuen som både er nedtagget og har store hull på trammen utenfor, eies egentlig av Ullern Idrettforening og har i mange år stått stengt. Takket være Gaasrud og andre engasjerte naboer vil lokalbefolkningen nå kunne disponere den mot vedlikehold. Det nye navnet er Lysejordet grendehus.

– Vi vil at dette skal være et sted for alle barn og voksne i nabolaget. Hvis man ikke har plass til å ha bursdagen sin hjemme for eksempel, er varmestuen et ypperlig sted for en feiring. Den ligger jo i enden av en akebakke og like ved en skøytebane, så pølsegrilling og kakaodrikking inne i stuen etterpå vil nok være populært, sier han.

Vaffeljern her, en dør der

Det er dette Gaasrud håper å motta fra naboene sine.

– Alle har et eller annet hjemme som vi kan bruke. Enten det er litt maling, et vaffeljern, et par planker eller noen stoler, har vi god bruk for det, sier han.

Han forteller videre at han allerede har kontaktet bedrifter i nærområdet, og håper de vil bidra til materialer.

– Vi må blant annet skifte panel, male, oppgradere kjøkkenet og slå ned en vegg, så hjelp mottas med stor takk, sier han.

Samarbeid med barnehagene

– Er det noen der? En gutt som kan være rundt fire år titter på varmestuen med store øyne.

Sammen med Kjosjordet barnehage er han ute på tur i skogen ved siden av varmestuen. Det er tydelig at barna blir nysgjerrige når de oppdager at det er noen inne i huset som har stått tomt så lenge.

– Kanskje det er en annen barnehage, foreslår en jevnaldrende jente.

Da de får høre om planene til Gaasrud lyser både barn og personale opp. Han forteller dem at planen er å gi ut en nøkkel til barnehagene i nabolaget mot litt økonomisk støtte.

– Jeg kommer til å ta kontakt med barnehagene i nærområdet for å få i gang et samarbeid med dem, sier han.

Oppussingen av Lysejordet grendehus satser han på å begynne med så tidlig som mulig.

– Nå venter jeg bare på svar fra bedriftene jeg har kontaktet, så håper jeg vi kan ha en dugnad så snart som mulig, avslutter han.Har du lyst til å bidra med noe?

Kontakt Sverre Gaasrud på telefon: 918 00 310. Du kan også søke på Lysejordet grendehus på Facebook for å følge utviklingen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag