*Nettavisen* Nyheter.

Forlot 9 måneder gammel baby

Moren dro på butikken for å handle mens gutten (7) var alene hjemme med en baby på 9 måneder.

GRORUDDALEN: Hun skulle bare ut en rask tur for å gjøre noen ærender. I mangel av barnevakt og ekstra nøkkelsett valgte hun å la de to barna være alene hjemme i huset. Det skulle hun aldri ha gjort. Saken endte med at politi, brannvesen og barnevern måtte på banen.
Da moren kom tilbake til leiligheten tre kvarters tid senere, var det ingen som åpnet døren. Både gutten på 7 og babyen på 9 måneder lå og sov og hørte dermed ikke at det ringte på. I sin fortvilelse ringte moren politiet for å be om hjelp. Brannvesenet ble også tilkalt dersom oppbryting av inngangsdøren skulle bli aktuelt.

Bekymringsmelding

- Hun hadde fortalt gutten at han måtte holde døra låst og ikke slippe noen inn i huset. Hun hadde selv ikke anledning å passe barna, forteller vakthavende politi på Stovner politistasjon.
Mannskapene på stedet vegret seg for å skremme barna og lot derfor være å bryte opp døren. Istedet ble faren kontaktet.
- Etter en halv times tid kom faren med nøkkel, opplyser politiet.
I mellomtiden våknet 7-åringen opp, men verken han eller babyen skal ha lidd noen overlast. Likevel er politiet klar på at foreldrene har opptrådt svært uansvarlig overfor sine barn. Barnevernet har nå grepet inn og tatt midlertidig hånd om barna.
- Det er grunn til bekymring når en mor forlater en 9 måneder gammel baby og en gutt på 7 år. En 7-åring er ikke i stand til å ta vare på en liten baby.
Vi plikter å varsle barnevernet i slike saker, sier politiet på Stovner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.