RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornebubanen kommer


NYE STASJONER: Fra Majorstua og til Lysaker kommer nye stasjoner på rekke og rad. Her et bilde på hvordan Lysaker stasjon kan bli.
NYE STASJONER: Fra Majorstua og til Lysaker kommer nye stasjoner på rekke og rad. Her et bilde på hvordan Lysaker stasjon kan bli. Foto: Foto: PLACEBO EFFECTS/Ruter
Fornebubanen vil få betydelige konsekvenser for bydelene Ullern og Frogner. Følg med på møte i dag.

ULLERN: I dag, 7. mai, klokken 18.00 er det åpent møte i Bydel Ullerns lokaler i Hoffsveien 48. Et tilsvarende møte vil bli avholdt 14. mai, klokken 18.00 i kantinen i Sommerogata 1.

Bane og byutvikling

Planprogram for Fornebubanen Lysaker-Majorstuen blir lagt ut til offentlig ettersyn. Programmet omfatter T-bane med tilhørende anlegg samt regulering av Majorstuen, Vækerø og Skøyen. Høringsfrist 20. juni.

Hensikten med planene er å tilrettelegge for en utbygging av en etterlengtet og sentral ny lenke i T-banenettet, samtidig som områdene langs banen studeres med tanke på muligheter for byutvikling.

Positiv effekt

Plan- og bygningsetaten vil vise at Fornebubanen kan ha en positiv effekt utover selve Fornebu. Planprogrammet legger føringer for flere planer og planarbeider som har en gjensidig sammenheng. Byutvikling langs den nye banen vil møte byens behov for nye boliger og mer næringsareal i et attraktivt område.

Les hele planprogrammet

Følg saken i Saksinnsyn

Høring

• Innspill til planprogrammet og oppstart av reguleringsplanene sendes Plan- og bygningsetaten, postboks 364 Sentrum, 0102 Oslo eller til på e-post innen 20. juni (forlenget)

• Innspillet merkes med Fornebubanen og saksnummer 201112624. Spørsmål kan rettes per telefon til seniorarkitekt Dagfinn Eckhoff på 23 49 12 35

Planprogrammet omfatter:
• Fornebubanen – detaljregulering av T-bane med tilhørende anlegg fra Lysaker til Majorstuen
• Detaljregulering av byutvikling over sporområdet på Majorstuen
• Områderegulering av arealene langs E18 – Vækerø og Skøyen
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere