Gå til sidens hovedinnhold

Fornøyde rektorer

Nybygget på Persbråten har ikke hatt noen stor innvirkning på antall primærsøkere til Ullern. Begge rektorene er fornøyde med årets søkertall.

Ullern/Vestre Aker: Rektorene ved vestkantskolene Persbråten og Ullern jubler over søkertallene i år.

158 søkere

- Jeg er godt fornøyd, men ikke overrasket, sier Emil Hasle ved Persbråten skole.
Han hadde satt 130 primærsøkere som mål i 2007. At det endte på 158 primærsøkere til 150 plasser - mot 85 i 2006 - synes han er hyggelig.
- Vi har oversøking for førstegang på ti år. Vi synes det er hyggelig at så mange setter Persbråten som førstevalg, og at vi får så mange elever som ønsker å gå her.
Det nye formgivingsfaget, derimot, har hatt heller laber søking i år, med kun seks primærsøkere.
- Det har vært lite søking til formgivingsfag i hele byen i mange år nå. I Oslo har man dobbelt så mange plasser som antall søkere på denne linjen. Vi har flotte, nye lokaler til dette faget, og håper vi kan komme til en ordning.
Hasle vil ikke spekulere i hvordan inntakskravene vil se ut på Persbråten i år.
- Men det blir høyere enn i fjor.

176 søkere

Rektor Pål Riis ved Ullern videregående skole innrømmer at han var spent på hvor stor innvirkning nybygget på Persbråten ville ha på søkingen til Ullern.
- Man har sett andre steder i byen at søkerantallet har gått ned når det har kommer nye skoler eller gamle skoler har blitt rehabilitert i området. Derfor er det kjempegledelig at vi i år har 176 primærsøkere til våre 160 Studiespesialisering-plasser. Det er en veldig liten nedgang fra de 190 vi hadde i fjor, sier Riis.

Reklame

De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget