*Nettavisen* Nyheter.

Fornuftig å la private overta kommunale barnehager

Basert på regnskapstall og budsjetter vil bydel Nordstrand spare 12 millioner kroner ved å la private få kjøpe og drive halvparten av bydelens kommunale barnehager. Flertallet i BU bestående av FrP, Høyre, KrF og Venstre besluttet derfor på siste BU møte å gå inn for dette. Dette isteden for å støtte bydelsdirektørens forslag om kutt på nærmere 8 millioner i viktige velferdstilbud.
Vedtaket i BU vil ikke på noen måte føre til at barna får et dårligere tilbud. Lokalpolitikerne skal godkjenne hvert salg og de private driverne vil overta de ansatte, og tilby alle foreldre og barn fortsatt tilhørighet til barnehagen.

Dette er til gunst for både bydelen og innbyggerne. Nordstrand får på denne måten frigjort midler som kan brukes på andre velferdsoppgaver.
Når vi vet at bydelen går med et betydelig merforbruk, så er dette et tiltak som unngår å ramme velferdstilbudet til barn, ungdom og eldre. Alternativet til bydelsdirektøren var å gi eldre med behov for hjemmetjenester renhold hver 5.uke i stedet for hver 3. som i dag, legge ned ungdomsklubben på Lambertseter og flere barnehager og parker, samt kutte støtte til alle bydelens eldresentre. .

Jeg er meget tilfreds med at flertallet i bydelsutvalget tørr å ta utradisjonelle metoder i bruk for å rette opp i bydelsøkonomien. Å spare inn den summen det her gjelder vil bety mye for bydelen og våre velferdstjenester.
For meg og FrP er det viktigste å unngå kutt i velferden fremfor at bydelen skal drive barnehager. Dessuten er jo flertallet av bydelens barnehager allerede i dag i privat drift.


Ulf Stigen (frp)
BU-leder i Nordstrand

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag