*Nettavisen* Nyheter.

Fornuftig med tomme hybler?

Studentavisen Universitas har satt fokus på et spennende Oslo-fenomen. Studentene strømmer til hovedstaden fra hele landet og fra utlandet, i tillegg til dem som naturlig sogner til byen. Alle skal ha et sted å bo. Men ikke alle tar til takke med hva som helst. Vi ser at de samme utviklingstrekkene som i boligmarkedet for øvrig gjør seg gjeldende også her. Når nordmenn skal ha seg hytte nå, så skal det gjerne være med bredbånd, vei helt frem, parkering, kort vei til skitrekk, butikk og utesteder. Den norske mann og kvinne skal ha masse plass, komfort og stil. Nå er avkommet til ski inn og ski ut-generasjonen på full fart inn i studiehverdagen. Mange er vant til at mamma og pappa har penger, og er villige til å bruke dem.
I et slikt perspektiv er det lett å forstå at mange rynker på nesen når de kommer til Nordre Aker Bydel for å se på de ledige hyblene Studentsamskipnaden har å tilby på Kringsjå og på Sogn. Beliggenheten er feil. Du kan jo ikke gå verken til Universitetet eller til puben eller treningssenteret uten å bli sliten. Ikke er det veldig mye plass heller. Og skrekk og gru, du må dele kjøkken med andre studenter. Nei, dette er ikke noe å tilby kjekk norsk ungdom med klare mål for fremtiden, med visjoner om å ta sin andel av velstandskaka. Dermed blir hundrevis av hybler stående ledige. I følge Studentsamskipnaden er dette en vel gjennomtenkt politikk. Vi skal ha rimelige boalternativer til studenter i Oslo.
Nordre Aker Budstikke forstår tanken bak. Det er viktig å ha et differensiert tilbud. Samtidig vil vi advare mot å følge denne linjen veldig langt. Det må være markedet som bestemmer også her. Dersom studentene er villige til å betale mer per kvadratmeter, dersom hyblene blir større og standarden bedre, så må det eneste riktige være å modernisere. I Bydel Nordre Aker har vi triste erfaringer med tidligere privateide studenthybler som er blitt brukt til sosial dumping.
Vi frykter ikke at Studentsamskipnaden skal begynne å leie ut til andre enn studenter. Men vi frykter en tendens der studentbyenes anseelse faller, og at det på sikt skal ses som mindreverdig å bo her.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.