RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyd eller misfornøyd? - onsdag 9. mars

Vi skulle gjerne se flere slike undersøkelser, men da hadde det vært ønskelig med et bredere tallmateriale

Det er alltid spennende å høre folks mening, og spesielt interessant føler vi det er når våre bydelers innbyggere uttaler seg. Men når vi nå leser den store publikums- og brukerundersøkelsen som MMI har gjort i Oslo kommune, er det ganske mye vi stusser over. For hvor godt grunnlag gir denne til å trekke konklusjoner på?

De spurte har fått en kjemperekke med spørsmål/påstander som de skal vurdere på en skala fra 1-2 til 5-6. Undersøkelsen er splittet helt ned på hver enkelt bydel og skulle således både fortelle om hvert enkelt bo-område og gi sammenlikningsgrunnlag for andre bydeler. Når det bare er noen hundre personer som har svart på undersøkelsen i bydeler hvor det bor 40-50.000 sier det seg selv at datamaterialet blir veldig tynt.

I Søndre Nordstrand viser undersøkelsen for eksempel at innbyggerne føler seg utrygge når de er ute om kvelden, men dette samsvarer ikke med politiets kriminalitetsstatistikk. Den forteller nemlig at kriminaliteten er lav i nettopp i denne bydelen. Politiet får generelt sett ikke all verdens skryt i undersøkelsen. Manglerud-politiet tar dette signalet alvorlig og ber nå om å få detaljer fra beboere om hva de konkret ikke er fornøyd med.

Det virker også litt ulogisk at bare 4% av beboerne i Østensjø er fornøyde med muligheten til å påvirke den politiske styringen i bydelen, når dette er en av prøvebydelene for direktevalg. Litt merkelig er det også at innbyggerne i Søndre Nordstrand ikke er spesielt misfornøyde med verken kollektivtilbudet eller fremkommeligheten på de store veiene. Vi vet at det daglig er kamp om plassene på busser, T-bane og tog, samt at rushtidstrafikken er tett og at det stadig aksjoneres mot dette lokalt.

Det som vi imidlertid må si gleder stort, er at folk i både Nordstrand og på Østensjø sier at de trives bedre og vurderer byen mer positivt enn gjennomsnittet. Likevel skurrer det litt i våre ører at de eldre er mer fornøyde med tjenestene til denne aldersgruppen enn gjennomsnittet i Oslo. Vi skjønner at de er fornøyde med eldresentrene, men forstår ikke helt at de kan være fornøyde med at de stadig må kjempe for å få beholde tilbudene.

Mange foreldres frustrasjon over ikke å få barnehageplass til barna sine kommer heller ikke fram i dette datamaterialet.

Vi skulle gjerne se flere slike undersøkelser, men da hadde det vært ønskelig med et bredere tallmateriale. Vår oppfordring til innbyggerne er å svare på slike undersøkelser. Vi regner det som en borgerplikt å si sin mening om trivsel og mistrivsel i egen by og ikke minst eget bomiljø.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere