RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Etter syv uker i retten er Carl Graff Hartmann fornøyd med at Secora og NGI er dømt, nå sendes dommen til statsadvokaten for vurdering. Foto: Øystein Dahl Johansen
Etter syv uker i retten er Carl Graff Hartmann fornøyd med at Secora og NGI er dømt, nå sendes dommen til statsadvokaten for vurdering. Foto: Øystein Dahl Johansen

Fornøyd med domfelling av Secora og NGI

Aktor er fornøyd med at Secora og NGI er domfelt og sender nå dommen videre til statsadvokaten for vurdering.

SENTRUM: – Jeg er fornøyd med at Secora og NGI er domfelt for forurensing, sier aktor Carl Graff Hartmann i en kommentar til Nordstrands Blad.

Nå skal en eventuell anke vurderes av statsadvokaten, som har to ukers frist på seg.

– Når det gjelder Oslo Havn fremgår det av dommen at retten har en annen oppfatning av reglene rundt foretaksstraff enn det påtalemyndigheten har, men det er statsadvokaten som tar stilling til dommen.

Mengde

– Tiltalen operer med 33.000 kubikk, mens det i dommen konkluderes med ulovlig dumping av 1.200 kubikk. Har du en kommentar til det?

– Jeg registrert at retten er av en annen oppfatning enn det påtalemyndighetene er, sier Carl Graff Hartmann.

Straffenivå

– Du la ned påstand om bøter på tre millioner hver for Secora, NGI og Oslo Havn, inndragning av til sammen 3,7 millioner og fengselsstraff for de fire Secora-ansatte og prosjektleder Torild Jørgensen. Har du en kommentar til straffenivået?

– Jeg registrerer at retten har lagt seg på det nivået, sier Hartmann og viser igjen til at det er statsadvokaten som skal vurdere om dommen skal ankes eller blir stående.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere