RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyd med forslaget

Bydelsdirektør i Østensjø er fornøyd med budsjettforslaget for 2007, men innrømmer at de fortsatt har store utfordringer foran seg.

Østensjø: Ja, vi er fornøyd, det går vel ikke an å si noe annet. Særlig oppløftende er det at vi har fått ytterligere midler i inneværende år. For oss betyr dette at vi må greie å holde budsjettet, sier Tove Stien, og legger til:

Vi hadde en prognose på nærmere 8 millioner i underskudd og vi var redd det skulle bli verre, men med denne ekstrabevilgningen må vi klare å komme i balanse. Det vil gi oss et helt annet utgangspunkt i 2007. Det vil si at vi ikke må bruke av neste års budsjett for å dekke over underskudd fra i år, sier hun men påpeker at de likevel har store utfordringer framover høsten.

Vi er jo en av de bydelene med flest eldre over 80 år. Per idag kjøper vi 525 sykehjemsplasser, og dette antallet kan vi ihvertfall ikke redusere. Vi har tvertimot et økende antall eldre, noe som gjør at vi sannsynligvis må øke tilbudet, forteller Stien.

En sykehjemsplass koster en halv million, men når vi til neste år ikke selv skal drifte sykehjemmene, men kjøpe plasser av kommunen gjennom sykehjemsetaten, er vi redd prisen kommer til å stige. Hvis en sykehjemsplass øker med for eksempel 10 000 kroner så er jo det en utgift på fem millioner. Så vi har en utfordring i det usikkerhetsmomentet der, men samtidig er det viktig å påpeke at dette er et budsjett som er oppløftende. Særlig befriende er det at vi etter all sannsynlighet kan møte 2007 uten underskudd, avslutter bydelsdirektøren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere