RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornøyd med kryssforslag


komplekst: Grunneierne mener forslaget til kryssløsning er godt. Nå skal saken behandles politisk.
komplekst: Grunneierne mener forslaget til kryssløsning er godt. Nå skal saken behandles politisk. Foto: ILLUSTRASJON: OSLO KOMMUNE
Planforslaget for Sæterkrysset skal nå behandles politisk. Grunneierne er fornøyd med forslaget fra PBE.

SÆTER: Bymiljøetaten (BYM, tidligere samferdselsetaten) og grunneierne har hatt litt ulikt syn på blant annet sykkelvei og mengde grønt i Sæterkrysset. Plan og bygningsetaten har nå kommet med et forslag som tar med elementer fra begge forslagene og som grunneierne er fornøyde med.– Man har fått gjennom sykkelveien i Ekebergveien og brede fortau i Nordstrandveien som i større grad blir en miljøgate. Jeg synes det ser helt strøkent ut og vi som grunneiere er veldig fornøyde fordi uteområdene er hensyntatt på en god måte, sier Arnstein Granlie i Fagerstad Utvikling AS.

Usikker dato

Saken skal behandles politisk i Byutviklingskomiteen, etter at byutviklingsbyråden har sett på saken.

– Saken er ikke avgitt av byråd ennå. Det er byutviklingskomiteen som selv velger hvilke saker de vil ha på kart. Noen datoer er dermed vanskelig å gi akkurat nå, sier byrådssekretær Jeanette Rønsen.

Reguleringsplanen for Sæter var klar i 2004, men rekkefølgebestemmelsene har gjort det vanskelig å få satt i gang byggingen. Grunneierne må nemlig bli enig om hvordan oppgraderingen av Sæterkrysset skal finansieres før de får lov til å bygge.

Håper på fond-løsning

– Ingen forutså kompleksiteten i kryssløsningen, sier Arnstein Granlie om hvorfor det har tatt lang tid å komme i gang med utviklingen på Sæter.

Grunneierne, vil så snart saken er politisk behandlet, forhandle med Bymiljøetaten om hvordan finansieringen skal ordnes

– Vi håper å få til en modell hvor man betaler sin andel til et fond slik at kommunen selv kan bestemme når de vil bygge ut krysset, sier Granlie.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere