RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Foretillitsvalgt Ole Kristian Furulund er fornøyd med det nye styret, men fremdeles spent på framtida. Her sammen med overlege Dagfinn Øyen og Svein Sandberg i Aker sykehus venner. Arkivfoto
Foretillitsvalgt Ole Kristian Furulund er fornøyd med det nye styret, men fremdeles spent på framtida. Her sammen med overlege Dagfinn Øyen og Svein Sandberg i Aker sykehus venner. Arkivfoto

Fornøyd med nytt styre

Steinar Marthinsen blir styreleder for nystiftede Oslo universitetssykehus HF. Foretakstillitsvalgt Ole Kristian Furulund er fornøyd.

OSLO: Det nye helseforetaket består av tidligere Aker universitetssykehus, Rikshospitalet og Ullevål universitetssykehus, og ble stiftet i styremøtet i Helse Sør-Øst RHF 1. desember.

Representanter fra Aker

Tidligere styreleder ved Aker, Steinar Marthinsen, blir ny styreleder for storsykehuset.

Foretakstillitsvalgt ved Aker, Ole Kristian Furulund, er spesielt glad for at anestesioverlege ved Aker, Christina Schøndorf, blir med i det nye styret.

Det er viktig at vi får inn noen som kjenner Aker fra før, og hun har sittet i styret ved Aker i tre perioder. Nå skal hun selvsagt representere alle, og gjøre gode helhetsvurderinger, sier Furulund.

Stort press framover

Furulund er også glad for at Steinar Marthinsen blir ny styreleder, samt at Marianne Borgen og Odd Vangen blir med.

Det kommer til å bli et stort press på Aker framover, og det er viktig og positivt at disse er med for å sikre en god utvikling og prosess, sier Furulund.

Han viser til at det fortsatt er mye usikkerhet om hva som vil skje med Aker.

Fremdeles usikkerhet

Viseadministrerende direktør i Helse Sør-Øst Mari Trommald har tidligere uttalt at det kan bli aktuelt med en gradvis nedfasing av Aker. En av arbeidsgruppene som jobbet med Hovedstadsprosessen foreslår å kutte 4000 årsverk. Vi er spent på hva som skjer.

Det er nå knytta stor spenning til hvem som blir ny administrerende direktør i Oslo universitetssykehus HF. Det nyutnevnte styret vil nå prioritere å starte denne ansettelsesprosessen så snart som mulig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere