RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornyer senteret - igjen


Tak over forretningsinngangene er vel det vesentligste element i OBOS´ planer for oppgradering av Holmlia senter. Foto: Arne Vidar Jenssen
Tak over forretningsinngangene er vel det vesentligste element i OBOS´ planer for oppgradering av Holmlia senter. Foto: Arne Vidar Jenssen
I høst spurte BU på Søndre Nordstrand om OBOS har planer for å oppgradere Holmlia senter. Allerede på første møte i år skal lokalpolitikerne si noe om fremlagte planer.

HOLMLIA: For en god del år siden oppgraderte Obos senteret ved å lage takrekker over forretningsinngangene. Det var delte meninger om dette var så vellykket.

I det forslaget som nå presenteres i et såkalt planinitiativ, er tak igjen et vesentlig element. Dette mener bydelsdirektøren i sitt vedtaksforslag er positivt .

Han er også svært så positiv til å få et torg og møteplass med kafé, benker og lekeplasser. Dette er tenkt utenfor det taket vil dekke.

Toalett

Bydelsutvalget har gjentatte ganger bedt om, ja, faktisk krevd at området skal få et offentlig toalett. Opprinnelig var det tenkt lagt til torget som skal anlegges til sommeren utenfor selve senteret, men politkerne har ikke vunnet gehør for dette i Samferdselsetaten.

Derfor tas det opp igjen i forbindelse med senter-oppgraderingen.

Her skal det vel skytes inn at det ikke bare er snakk om å få anlagt fasiliteter, men også se frem mot driftingen. Hvem betaler?

Atkomst og turvei

I forbindelse med planer for torget utenfor senteret, kommer også atkomsten til parkeringshuset. Dette sammen med trafikkavvikling i forbindelse med varelevering til senterets forretninger, vil BU få en utredning om. Her har flere lokalpolitikere allerede kommet med innspill, men en løsning kan synes vanskelig.

Og til slutt må BU-medlemmene ta stilling til planer om turvei som nå går gjennom senteret til idrettsplassen og hallen. Hvem skal opparbeide og hvem skal drifte?

OBOS har altså tatt et initiativ for å få innspill. På BU-møtet 4. februar får lokalpolitikerne anledning til å komme med sine synspunkter. Vi skulle tro at også mange brukere av senteret har sine synspunkter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere