RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Fornyet speiderløftet i Stensparken


Speiderne Anna Hilta og Darius var med på arrangementet i Stensparken denne morgenen.
Speiderne Anna Hilta og Darius var med på arrangementet i Stensparken denne morgenen.
I anledning 100 års jubileet for speiderbevegelsen, møtte 70 mennesker opp i dag tidlig for å fornye speiderløftet, under den internasjonale Sunrise seremonien

STENSPARKEN: Det var på Brownsea Island utenfor Loole, på sydvestkysten av England, at Lord Baden Powell arrangerte den aller første speiderleieren 1. august for 100 år siden med 22 speidergutter. Siden den gang har speiderbevegelsen vokst seg stor i Norge og over hele verden.

Det er rundt 35 000 speidere i Norge, og vel 2000 i Oslo, sier en av de oppmøtte speiderlederne Carsten Pihl til Lokalavisen. Han er veldig glad for at rundt 70 mennesker møtte opp under den høytidelige seremonien i dag klokka 08.00 om morgenen.


Det er jo ferie nå, og mange har markert denne anledningen på speiderleir eller hjemme tidligere, så det er flott at så mange likevel kom i dag, sier Pihl. Speiderleder for Markus Menighets speidergruppe, Anne Marit Tiller, forteller at ingen i gjengen kunne ta turen hit i dag, men at det er en viktig markering for speiderne.


Det er flott å se soloppgangen her i Stensparken, sier Tiller.

Førstehjelp

Søsknene Anna Hilta og Darius fra Romsås har tatt turen til Stensparken i dag. På spørsmål om hvor lenge de har gått i speideren, svarer storebror at det er vanskelig å huske.

I tre år, forteller mamma.

Det er gøy å gå i speider`n for vi lærer å lage knuter og førstehjelp, sier Darius. Over hele verden fornyet speidere i dag speiderløftet, som lyder som følger: Jeg lover etter beste evne å være åpen for Gud, hjelpe andre og leve etter speiderloven.


Ny jobb

Påtroppende generalsekretær i Norges Speiderforbund, Karen Johanne Strømstad, fortalte at hun synes det var fint å starte i ny jobb på en slik høytidelig jubileumsdag, som sunrise seremonien er. For å bekrefte hvor internasjonal speiderorganisasjonen er, var tyske speidere også med på arrangementet.

De var i Norge, og ville være med på seremonien, sier Pihl. Han hadde selv stått opp grytidlig, for å trakte kaffe til de fremmøtte, før klokka slo 8.00 norsk tid, og speiderløftet ble fornyet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere