Forsinkelser fortsatt et faktum

Oslopakke 2 har ført med seg mange positive endringer i kollektivtrafikken, men det er fortsatt tidvis store forsinkelser.

Oslopakke 2 har ført med seg mange positive endringer i kollektivtrafikken, men det er fortsatt tidvis store forsinkelser.

Oslopakke 2 har fått en varm velkomst av ungdommer på Nordstrand. De mener allikevel at kollektivtrafikken har altfor mye forsinkelser.

Disse nye digitale tavlene viser når trikken egentlig kommer, og ikke tidspunktet som står i rutetabellen.

OSLO: Oslopakke 2 er et samarbeid mellom Statens vegvesen, AS Oslo Sporveier, Stor-Oslo Lokaltrafikk, Jernbaneverket, Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

Sanntid

Oslopakke 2 ble introdusert i 2002 og er en plan for å fremskynde og forbedre utbyggingen av kollektivtrafikken i Oslo og Akershus.

Utbyggingen skal være ferdig i 2011, men en Oslopakke 3 er allerede blitt påtenkt.

Målet med planen er å sikre en utbygging av kollektivtrafikken i løpet av ti år som ellers ville ha tatt rundt 25 år. Prosjektet har kostet 15, 6 milliarder kroner.

I Nordstrand bydel har Oslopakke 2 sørget for nye og flere buss- og trikkeavganger. Det nye systemet med sanntid har også blitt oppført på trikkelinjene 18 og 19.

Dette er et system som hele tiden oppdaterer en digital tidstabell om hvor langt unna trikken er det eventuelle stoppestedet.

Slik blir reisende hele tiden informert om riktig tidspunktet for når trikken kommer. Forsinkelser har det allikevel ikke blitt mindre av, mener flere reisende.

Hyppigere avganger

Fredrikke Skråmm (18) bor på Sæter. Hun benytter seg daglig av trikk 18 og 19 og er på den ene siden veldig fornøyd med at trikkene går mye oftere nå enn før.

Når jeg flyttet hit gikk de to trikkelinjene bare hvert tiende eller hvert tyvende minutt. I dag har
hver av trikkene ti og tyve minutters rute noe som fører til at maksimal ventetiden er blitt redusert til fem eller ti minutter. Dette er dog kun når det ikke er noen forsinkelser, understreker Fredrikke.

Hun påstår at trikken fra byen som regel er forsinket, men da er det bra å ha det nye sanntidssystemet.

Da får jeg i hvert fall vite om trikken er forsinket og hva som er den estimerte ventetiden, sier Fredrikke.

Lei forsinkelser

Marte Meldal (18) bor ved Carl Berner, men går på Lambertseter videregående skole. Hun kjører derfor daglig med T-bane linje en og fire.

Jeg synes at det hadde vært mye mer behagelig hvis det kom sanntid på T-banestasjonene også. Da vet jeg når banen kommer, påpeker Marte. Hun sier også at på Karlsrud stasjon er det som regel mange ungdommer som skal ta T-banen samtidig, og det er veldig vanskelig å komme frem til tidtabellen for å finne ut når T-banen skal gå.

Det hadde derfor blitt mye enklere med et sanntidssystem slik at alle kan tydelig ha oversikt over når banene kommer, sier hun.

Sanntidssystemet er under testing på T-banestasjonen Jernbanetorget inne i byen og meningen er at T-banenettet også skal benytte seg av sanntidssystemet så snart som mulig. Allikevel er Marte lei av at T-banelinje fire alltid er forsinket fra byen.

Det gjør at jeg alltid kommer for sent til skolen og det er veldig ergerlig.

Ønsker flere togavganger

Nora Hage (19) er fra Holmlia. Hun reiser mye med 79-bussen og toget som går til Oslo S. Hun irriterer seg over at 79-bussen ofte går altfor tidlig enn det den skal og at toget til Oslo S som regel er forsinket.

Hun ønsker også at det var flere togavganger. I dag er det kun to avganger i timen mandag til lørdag og kun en gang i timen på søndager. Hun synes at dette er for dårlig med tanke på at Holmlia har 10 000 innbyggere hvorav mange benytter seg av toget til og fra jobb.

De tre jentene sier at de hadde vært mye mer fornøyd med kollektivtrafikken hvis det ikke var så mange forsinkelser.

Selv om Oslopakke 2 ikke har bidratt til mindre forsinkelser har AS Oslo Sporveier kun mottatt positive tilbakemeldinger om prosjektet. De håper at alle forbedringene skal sørge for at flere velger kollektivtrafikk fremover.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag