RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Mange har gledet seg til Thomas Heftyes plass skal rustes opp. Men det har vært stor uenighet om hvordan opprustningen skal skje.
Mange har gledet seg til Thomas Heftyes plass skal rustes opp. Men det har vært stor uenighet om hvordan opprustningen skal skje. Foto: Arkivfoto

Forsinkelser på Thomas Heftyes plass

Rehabiliteringen av Thomas Heftyes plass kan bli forsinket etter at bydelspolitikerne snudde og gikk inn for å spare fire bjerketrær på plassen.

THOMAS HEFTYES PLASS: – Det er ingen tvil om at det vil bli forsinkelser. Arbeidet skulle etter planen starte snart. Nå må isteden bymiljøetaten, som står for tiltaket, redegjøre for om det er mulig å finne et kompromiss der vi beholder de friske trærne og erstatter de syke, sier byrådssekretær Tommy Skjervold (Frp) i byrådsavdeling for miljø og samferdsel.

Det er foreløpig uklart hvor stor en forsinkelse vil bli og eventuelt hvor mye dyrere arbeidene blir.

Del på Facebook

Ferdig i år

Plassen skal i utgangspunktet være ferdig i løpet av året – seks år siden bydelsutvalget på Frogner tok til orde for å oppgradere den første gang.

Opprinnelig var det planer om å felle flere bjerketrær og plante nye trær i en klynge, noe Frogner bydelsutvalg opprinnelig støttet i fjor. Men da utvalget nylig behandlet saken på nytt etter klager fra naboer som vil spare trærne, ble det overveldende flertall for at de fire bjerketrærne skal få stå.

Hørte ingenting

– Prosjektet har pågått lenge, og vi hadde ikke hørt noen protester fra naboer og velforeninger. Dermed sluttet vi oss først til planene om å felle trærne, sier Ødegaard, som ikke legger skjul på at han ble paff da de sterke reaksjonene på den planlagte fellingen kom i etterkant. Velforeningene i nabolaget, Skarpsno og Gimle, har også fått medhold av byantikvaren.

Ødegaard poengterer at saken ikke var særlig kontroversiell i bydelsutvalget.

– Når det gjelder trærne, er situasjonen rett og slett den at ingen har protestert på planene før de siste månedene, sier han.

Naboene mener på sin side at det var umulig å komme på banen tidligere. Les sak her!

Seks års planlegging

Byrådssekretær Skjervold tør ikke garantere hundre prosent at trærne blir stående. Noe av bildet i saken er at enkelte av trærne er syke.

– Men vi håper å etterkomme bydelens ønsker. Vi tar vedtaket i bydelsutvalget på alvor og har bedt etaten se på hvordan vi får det til, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere