*Nettavisen* Nyheter.

Forsinket byggestart

Utbyggingen av Storo Storsenter skulle etter planen ha startet i januar. Men på grunn av lang saksbehandlingstid i Oslo kommune drøyer prosessen.

Storo: - Vi venter fortsatt på klarsignalet fra kommunen. Vi tror imidlertid den kan komme når som helst, og vi purrer hver uke, forteller senterdirektør Unni Merethe Aasgaard. Hun tror ikke forsinket byggestart vil få alvorlige konsekvenser for fremdriften og ferdigstillelsesdatoen, bare tillatelsen kommer i løpet av de nærmeste dagene eller ukene.
- Det er mange håndverkere som står klare til å gå i gang så fort vi har papirene på plass. Jeg har fortsatt håp om at alt går etter planen, sier hun.
Planen er å begynne med å bygge et nytt parkeringsanlegg bak senteret som skal stå ferdig til årets julehandel. Her blir det ikke flere plasser enn senteret har i dag. Men de blir mer funksjonelle, og ikke minst skal det bli mye lettere å finne en ledig plass enn i dag.
- Vi fikk ikke lov til å lage flere plasser enn de 550 plassene vi allerede har. Men hver plass skal bli langt mer effektiv. Det får vi til blant annet ved å sette opp et lysanlegg som viser grønt ved hver ledige plass, sier senterdirektør Unni Merethe Aasgaard.
En opprustning av Vitaminveien og Gunnar Schelderupsvei ligger også inne i prosjektet. Omleggingen av trafikksystemet er viktig for å gjøre inn- og utkjøringen til senteret mer hensiktsmessig og hindre kødannelser slik som kundene opplever i dag. Hovedutkjøringen skal legges til Gunnar Schelderupsvei.
- Når det gjelder et nytt Nydalenkryss og behovet for bedre av- og påkjøring til Ring 3, er dette en sak for politikerne og Statens Vegvesen, sier senterdirektøren.
Neste byggetrinn, som er utbyggingen av selve senteret på forsiden, starter i januar 2008. Det legges opp til parkeringsanlegg i kjelleren, butikklokaler i første og andre etasje og kontorer i tredje. Planen er at dette arbeidet skal stå ferdig våren 2009. Senteret utvider med cirka 5800 kvm butikklokaler og cirka 9000 kvm til kontorer og allmennyttig formål.
- Utfordringen vi står overfor er å ha en byggeprosess på gang, mens handelen går for fullt. Men dette skal vi selvsagt få til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag