RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskjellig menneskesyn?

Jeg leste at Venstres Trine Grande mener at Venstre og Frp har forskjellig menneskesyn i grunnleggende saker. I Oslo virker det ikke slik. Da skulle saken være grei. Venstre kommer ikke til å støtte et byråd med Frp i Oslo. Skulle man tro. Men. Oslo Venstre har i fire år vært et støtteparti for Høyre- og Frp-byrådet. Alt tyder på at dette vil fortsette. Senest var Venstre med på å innsette en ordfører fra Frp. Dette tyder ikke på at menneskesynet er så forskjellig.

Dersom det blir borgerlig valgseier, vil Frp neppe gå med på å bli kastet ut av byrådet fordi Venstre ønsker det. Dette gjelder uansett hvilket styrkeforhold det skulle bli mellom Frp, Høyre, Venstre og Krf. Venstre har sagt at de ikke vil sitte i byråd sammen med FrP, og at de ikke vil støtte et byråd ledet av Rune Gerhardsen fra Arbeiderpartiet.

Da er det bare ett mulig utfall om det blir borgerlig valgseier: Venstre går på en ny periode som garantist for et Høyre/Frp-byråd. Det betyr at selv om Arbeiderpartiet, SV og Venstre får flertall i mange saker som handler om miljø og kollektivsatsning, om skole og kultur og om å gi minoritetsbefolkningen like muligheter, vil det fortsatt være Fremskrittspartiet som skal iverksette denne politikken. Er Venstres velgere så fornøyd med det Peter N. Myhre (Frp) har gjort som samferdselsbyråd at de vil fortsette med dette? Med innsatsen til Anette Wiig Bryn (Frp) for kultur- og bibliotek? Med Svenn Kristiansen (Frp) som en inkluderende ordfører for alle i denne byen?

Alle skjønner at visjonene forsvinner og viljen til innsats blir dårlig når de som stemte mot et vedtak, likevel settes til å gjennomføre det. Likevel velger Venstre igjen Frp til å gjøre det, når de har avvist å støtte et A/SV-byråd etter valget.

Eller mener Oslo venstre noe annet enn Venstres Nestleder? Oslos velgere venter på svar. Helst før valget.Anders Greif Mathisen

Bystyrekandidat for Ap, Oslo

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere