*Nettavisen* Nyheter.

Forskjellsbehandler juletrær

Renovasjonsetaten henter juletrær fra villaer og eneboliger i Oslo. Bor du i blokk eller bygård må du imidlertid løse problemet selv.

OSLO ØST: Østkantavisa tok en telefon til Lise Ørbech, seksjonsleder i Renovasjonsetaten, for dette må da i rettferdighetens navn kunne oppfattes som urettferdig for de av oss som ikke bor i enebolig?
Det skjønner jeg at man kan mene. Men som oftest er det enklere for dem som bor i sameier og borettslag å finne en felles løsning for fjerning av juletrær, sier Ørbech.
Men de som bor i villa og enebolig har jo oftere bil enn de av oss som bor i bygårder?
Det er selvsagt et poeng. Men i utgangspunktet ønsker ikke Renovasjonsetaten å være ansvarlig for fjerning av juletrær i det hele tatt, da dette egentlig bør behandles som alt annet hageavfall og fraktes bort av beboerne selv. Dette er først og fremst en infrastrukturmessig utfordring for oss. Til neste år vil vi se på nye løsninger for hele Oslo, lover hun.
Hva slags løsninger snakker vi om?
Det kan være lokale deponier, eller for eksempel en løsning der selgerne av juletrær blir med på en panteordning. Vi må uansett finne nye løsninger til neste år, avslutter hun.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.