RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forskning på timeplanen

Elevene på Nordstrand skole kan fortelle at det er moro å være forsker i klasserommet.

Nordstrand: Det var liv og røre på Nordstrand skole da elever og lærere arrangerte forskningsdager. Fra ulike stands viste elevene blant annet eksperiment er med egg, hvordan man lager slim, origami og modellbygging.

Det er tredje året vi arrangerer forskningsdager, forteller kontaktlærer for klasse 7 Gamma, Siri Meyer. Hun er gjennomvåt av cola fordi hun for ikke lenge siden viste hvordan karbondioksid reagerer når man putter en mentos i en colaflaske.

Da får man en fin fontene, smiler læreren og en av initiativtakerne til forskningsdagene på skolen.

I tillegg til ulike demonstrasjoner og stands, ble det arrangert rakettoppskytingsoppvisning og konkurranse i hvem som var den beste brobyggeringeniøren.

Dette er moro, bedre enn vanlig skole, forteller Martine Molstad i klasse 7 Gamma mens hun viser yngre elever hvordan man lager blått slim av de kjemiske løsningene natriumtetraborat og folitenol.

Dette er veldig populært. Vi ble inspirert av Forskningsdagene som har funnet sted på Universitetsplassen i mange år. Vi tenkte at vi ville lage våre egne forskningsdager, og nå håper vi at dette skal komme inn som en fast post på timeplanen hver vår, avslutter Meyer.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere