RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forslag om 311 blokkleiligheter


Blokker: I skråningen øst for idrettsanlegget på Bjørnmdal har Selvaagbygg lagt frem planer om å bygge 311 leiligheter i blokker.
Blokker: I skråningen øst for idrettsanlegget på Bjørnmdal har Selvaagbygg lagt frem planer om å bygge 311 leiligheter i blokker.
Bjørndal er tydeligvis ikke ferdig utbygget. Nå foreligger planer for 311 leiligheter i blokker i skråningen mot idrettsbanen.

Bjørndal: Det er Selvaagbygg som er forslagsstiller, og de tegningene og planene de legger frem, avviker en del fra gjeldende regulering. I denne heter det nemlig at området skal bebygges med en blanding av blokker og småhus. Nye planer viser bare blokker i forskjellige typer og høyder.

Saken skal opp i bydelsutvalget på Søndre Nordstrand i kveld. Bydelsdirektøren foreslår at BU ikke gir sin tilslutning til planen, og samme oppfatning har Plan- og bygningsetaten. Endelig politisk behandling er forventet å komme i løpet av de første månedene av 2008.

Planen

Det Selvaagbygg ønsker med den endrete planen er å få leiligheter med variasjon i pris, størrelse og planløsning. De ser for seg en del små, rimelige boliger spesielt for førstegangskjøpere og boliger med store, usjenerte uteplasser og heis til garasjekjeller.

Bemerkninger

Dette synes ikke Plan- og bygningsetaten stemmer særlig godt over ens med reguleringsplanen som tilsier et boligområde med en blanding av blokker og småhusbebyggelse.

Og samme tanker har bydelsdirektøren når hun kommer med sin anbefaling. Hun peker spesielt på at det skulle bygges rundt småtun for å få gode møteplasser. Det blir det ikke med bare blokker som på det meste er på 40-45 meter og med opp til 24 leiligheter i hver blokk.

Det er kommet inn en del bemerkninger til saken. Blant annet peker Bjørndal IF på at bebyggelsen vil komme tett ovenfor deres idrettsanlegg, og at man derfor må påregne at en del av de nærmeste boligene vil bli berørt av støy fra anlegget. Dette momentet la de også frem da småhusene på andre siden av idrettsbanen ble bygget.

Saken kommer altså til behandling i BU i kveld.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere