*Nettavisen* Nyheter.

Forsmak på jula

Lørdag kom jula til Rødtvet kirke, gjennom en flott forestilling med Sangkoret VOX i hovedrollen.

Rødtvet: Sangkoret VOX gapte høyt da de satte opp julefortellingen "Stjerna fra øst" med Geirr Lystrup og Moskva Balalaika Quartet i Rødtvet kirke sist lørdag.
Det er en stor ære for oss å kunne være med på dette. Vi håper på fullt hus, sa dirigent Marianne Oulie Wiik til Lokalavisen Groruddalen i forkant av konserten.
Og bare et blikk inn i kirken sist lørdag var nok til å forstå at dette ville bli en vakker forestilling. Den fint lyssatte kirken var nesten fylt til randen da jentene i barnekoret Ruccola åpnet det hele med sin stille lysvandring. Hovedkoret og musikerne slapp seg så løs, og dermed var reisen i gang.

Fra østen

"Stjerna fra øst" er en julefortelling skrevet av Geirr Lystrup, med melodier fra russiske folketoner. Publikum i Rødtvet kirke ble tatt med gjennom historien med Lystrup selv som forteller. Han fortalte historien om Jomfra Maja som fødte Ongen til verden, og hvordan den hellige familien måtte flykte fra røverkongen.
Men det var det musikalske som dominerte, med stemmer fra solistene Geirr Lystrup, Guro Vigestad, barnekoret Ruccola og selvsagt Sangkoret VOX. Koret briljerte med elegante kombinasjoner av høye og dype stemmer. Jentene i barnekoret Ruccola glei også fint inn med sine lyse barnestemmer.
Moskva Balalaika Quartet sørget for musikken, som smeltet fint sammen med de mange stemmene. Russerne varierte fra å spille dominerende rytmer, til stemningsfull bakgrunnsmusikk man ikke merket hadde vært der før den var borte.

Opplevelse

Lystrup og Sangkoret VOX viste også at de vet å gjøre det lille ekstra for å tilfredsstille publikum. Jenter fra barnekoret var framme og spilte roller som både de tre vise menn og Maja, Johs og Ongen. Hovedkoret på sin side flyttet seg mot slutten av konserten helt bak i kirken og serverte vakre sangnumre også fra denne siden.
Publikum visste også å sette pris på underholdningen. Da Jomfru Maja og Ongen var trygt over elva, fylte applausen kirkerommet.
Dette var helt strålende, med bra innsats fra alle involverte, konkluderte dirigent Marianne Oulie Wiik etter at applausen hadde lagt seg. Hun la ikke skjul på at det lå mye hardt arbeid bak konserten, men da var det også desto bedre å være i mål.
Geirr Lystrup var ikke mindre fornøyd, da han takket publikum etter applausen:
Rødtvet kirke vil ha en plass i hjertet mitt for alltid, sa han.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.