*Nettavisen* Nyheter.

Forsøker å lure eldre damer

Politiet har flere ganger tidligere advart eldre mot ranere. Nå går Manglerud-politiet ut med nye advarsler. Foto: Arkivfoto

Politiet er nå igjen ute og advarer mot personer som forsøker å lure eldre damer.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: – I fjor hadde vi mange meldinger på utlendinger som tok kontakt med eldre mennesker ute på gaten eller sentre og spurte om hjelp til å finne veien, sier politiførstebetjent Lone Strand.

– Og resultatet ble for de som lot dem komme innpå seg at de ble fralurt verdigjenstander.Lørdag fikk vårt lokale politi to slike meldinger - en fra Lambertseter og en ved Nordstrand kirke. Ved begge anledninger var det en mann og en kvinne i 30-årene med utenlandsk utseende.

– Disse gangene gikk det bra med de eldre, og de var flinke til raskt å ringe politiet, sier Lone Strand.

– Men de er raske til å komme seg unna, og de var borte da patrulje kom nå også.

– Vi ser at det er samme metode de stort sett bruker. De kommer med kart og spør om å få hjelp til å finne veien til et sted de skal. Og mens en opptar offeret, benytter den andre anledningen til å ta lommebøker og smykker. Dette er profesjonelle mennesker så man skal være veldig på vakt for ikke å bli lurt og ranet, sier førstebetjenten som nok en gang oppfordrer til rask kontakt med politiet om de har vært utsatt.

Denne form for ran går i bølger. Foreløpig i år har det altså vært relativt rolig, men så plutselig kommer meldingene på rad.

Les også politiets twitterlogg her!Andre saker fra Manglerud-politiets logg i helgen:

Tatt med tabletter

SKULLERUD: Fredag ved 20-tiden ble tre personer stoppet på Skullerud. Den ene hadde en del tabletter på seg. Dette var en 34 år gammel mann - ikke helt ukjent for politiet.

Stoppet to fester

DAL-BRENNA/MANGLERUD: Politiet måtte natt til lørdag ut og stoppe to støyende fester. Første melding kom klokken 01.30 fra Dal-Brenna hvor høy musikk hindret naboer å få nattero. Den andre meldingen kom fra en blokk på Manglerud hvor unge gutter hadde volumknotten på maks. styrke. Begge steder ble det gitt pålegg om å roe ned, og at det var på tide å avslutte støyende fest.

Var ikke full

ØSTENSJØ: Lørdag ved 18-tiden kom det melding om en mann som ble oppfattet som full og ikke hadde kontroll på seg selv. Dette var i Låveveien ved Østensjø skole.

Mannen hadde forsøkt å få tak i drosje, men ingen ville kjøre han. Til slutt la han seg ned.

En lege kom tilfeldig forbi, og han kunne raskt konstatere at det ikke vare snakk om fyll, men at mannen hadde fått slag. Han ble kjørt direkte til sykehus.

Sparket politimann

OPPSAL: Litt før klokken 21 lørdag kveld kom det melding om at en mann var ganske full og svært kranglete. En patrulje kjørte til Oppsal senter hvor de forsøkte å roe han ned. Det var den berusede ikke særlig klar for, og han sparket en tjen- estemann i benet.

Da ble det tatt mer kraftig tak, og den kranglete - en kjenning i 30-årene - ble overmannet.

Begge kjørte på grønt

HOLTET: Lørdag kveld kjørt to biler i hverandre i lyskrysset ved Holtet videregående skole. I sine forklaringer til politiet hevdet begge å ha kjørt på grønt.

Det ble ingen personskader, men Viking måtte ta seg av begge bilene.

Tatt med hasj

RYEN: Klokken 05 natt til mandag ble en mann tatt av politiet på Ryen ved T-banen. 40-åringen hadde noe hasj på seg, og kan vente seg en bot for dette.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.