Gå til sidens hovedinnhold

Forsøkt overfalt

Takket være rask reaksjon unngikk Kristin B. Steen overfall.

BYGDØY ALLÉ: 16. mars går Kristin B. Steen (26) hjem med en venn klokken 05 om morgenen. I krysset Bygdøy allé/Gabels gate går Steen de siste meterne alene hjem til Gabels gate. Hun tar nøklene i hånden. Da hun nærmer seg døren hører hun noen bak seg på gårdsplassen.

Jeg snudde meg og oppdaget en mann noen meter ifra meg. Han sto og så på meg, forteller Steen.

Snakk om sekunder

Steen reagerer raskt, låser opp døren og smeller den fort igjen. Hun lukker døren idet mannen braser imot den. Mannen dundret på døren.

Jeg hadde heldigvis klart å låse. Det var snakk om sekunder, sier Steen, som mener det var tydelig at mannen ventet til hun var kommet inn før han forsøkte å overfalle henne.

Hadde ikke Kristin hatt nøklene i hendene, er det ingen tvil om at hun ville blitt overfalt. Denne gangen gikk det bra, det er ikke sikkert det går bra for neste jente, sier moren, som ikke vil stå frem med navn.

Hendelsen skjedde fort, og Steen har ingen annen beskrivelse av mannen enn at han er afrikansk.

Politiet burde rykket ut

Jeg hørte hyl før Kristin vekket meg. Hun var i sjokkartet tilstand. Jeg ringte politiet umiddelbart. Kristin fortalte hva som hadde skjedd, men ingen patrulje kom, sier moren, som igjen ringte politiet på søndag ettermiddag.

Hun fortalte politiet at det burde være fingeravtrykk på døren. Beskjeden hun fikk var at datteren måtte komme til stasjonen mandag og anmelde.

Vi skulle på fjellet dagen etter og etter hendelsen måtte vi komme oss enda fortere bort, for å bearbeide det som skjedde, forteller hun.

Moren har vært i kontakt med jurister som sier at politiet burde kommet, for å sikre spor og søke etter mannen.

Hadde de kommet umiddelbart, ville det vært mulig å spore opp mannen. Politiet kunne dessuten profesjonelt og konkret jobbet med signalement rett etter hendelsen. Vi føler oss litt rettsløse. Politiet oppfordrer publikum til å varsle, men rykker ikke ut, sier moren.

Hun mener politiet ikke kan forvente at folk i sjokk kan redegjøre detaljert på telefon om alt, rett etter slike hendelser.

Ikke gå alene!

Det var en ekkel opplevelse. Det var bra jeg reagerte fort og kom meg inn på få sekunder. Da jeg skjønte at jeg var trygg, løp jeg inn i leiligheten og spurre meg selv flere ganger om dette virkelig hadde skjedd. Det var uvirkelig å bli forfulgt og jaktet på den måten. Jeg har fortalt mange om dette og har ett råd til alle jenter. Ta taxi hjem eller få følge frem til døren. Kanskje Frogner ikke er så trygt som man skulle tro? spør Steen.

Tatt på alvor

Begge samtalene er registrert, men det oppfattes ikke noe ønske om at politiet skulle komme under den første oppringningen, forteller Hilde Walsø leder ved Operasjonstjenesten. Hun forteller at samtalen moren foretok senere, ble behandlet på Sentrum politistasjon.

Om de ikke følte at de fikk nok hjelp, beklager vi virkelig dette. Men jeg forsikrer at alle henvendelser blir tatt på alvor, sier Walsø.

Reklame

Salg: 10 bukser du kan bruke på løpetur eller hjemme