Forsøkte å løpe fra politiet

 

  Foto: Illustrasjonsfoto

En 27 år gammel mann fikk tirsdag litt over klokken ni erfare at politiet på Manglerud er raske til bens.

MANGLERUD POLITIDISTRIKT: Utgangspunkt for saken var at en patrulje var på Hauketo stasjon for å se etter en person. Da oppdaget de at en annen mann fikk det veldig travelt og forsøkte å stikke av gårde. Dette vekket patruljefolkenes oppmerksomhet. De la etter og innhentet vedkommende. Politiet oppdaget også at han kastet fra seg noe som viste seg å være et pass.

Det viste seg at dette var en utenlandsk person. Ha fortalte at han var fra Frankrike og dagen før hadde søkt om politisk asyl.

Dette var blank løgn, og ferden gikk derfor til politiets utlendingsavdeling.


Av andre saker fra politiloggen til Manglerud nevner vi:

Påkjørt bakfra

Tirsdag morgen kom en politipatrulje over et trafikkuhell på E6 ved Klemetsrud. En bil var påkjørt bakfra.

Fører av den ene bilen ble sjekket av ambulansepersonell, men hadde ikke alvorlige skader.

Fant ettersøkt person - og hasj

Politiet var tirsdag kveld på en adresse i Bølerlia for å få kontakt med en ettersøkt person. Her fant de både den ettersøkte og to andre. Alle hadde hasj på seg og ble anmeldt for det. Den ettersøkte ble pågrepet.

Stjal PC og bil

Tidlig onsdag morgen ringte en mann og fortalte at det i løpet av natten hadde vært besøk i boligen i Øvre Prinsdals vei. En PC var borte - likeledes bilnøkler og bilen. Kort tid etter fikk mannen oppringing fra en bensinstasjon på Alfaset og ble fortalt at noen hadde fylt bensin på bilen hans og stukket av uten å betale.

Fant stjålne skilter

Onsdag morgen ringte vaktmester på Stenbråten skole på Mortensrud og fortalte at han hadde funnet to bilskilt. Skiltene var dagen før meldt stjålet fra Bjørndal.

Stoppet stjålet bil

Onsdag kveld stoppet politiet en bil i Tjernlia på Klemetsrud. Den 34 år gamle føreren som var alene i bilen, fikk problemer med å forklare eierforholdet. Bilen var nemlig meldt stjålet i Nittedal.

Kona måtte hente bilen

Natt til torsdag stoppet politiet en bil i Rugveien på Manglerud. Den 46 år gamle sjåføren hadde ikke førerkort og ble anmeldt. Kona hans måtte komme og hente bilen og kjøre den hjem.

Var ikke innbrudd

Natt til torsdag fikk Manglerud-politiet melding fra et vekterfirma om mulig innbrudd på Hauketo skole. Vekter hadde også hørt folk i skogen like ved.

Politiet satte igang søk, men fant ingen. Et vindu på skolen sto åpent, men det er ikke meldt at noen har vært inne eller at noe er stjålet.

Kjørte i feil retning

Natt til torsdag fikk Oslo-politiet melding fra Follo om at en bil kjørte E6 innover i feil kjørefelt. Da Manglerud-politiet kom til stedet, var bilen stoppet av en blå-blinkende ambulanse.

Den 45 år gamle sjåføren var beruset og hadde ikke førerkort.

Moped stakk fra politiet

Torsdag litt over klokken 14 forsøkte politiet å stoppe en moped i Lambertseterveien ved Kastellet. Vedkommende klarte å stikke av, og politiet sitter bare igjen med et signalement på svart moped med ung fører.

Ble veldig glatt

Torsdag ved 14 ble det veldig glatt i og ved rundkjøringen ved Lambertseter senter. En stor gressklipper hadde fått lekkasje på hydraulikksystemet, og hadde mistet en god del olje. Politiet dirigerte og fikk dempet farten på andre veifarende mens brannvesenets folk fikk lagt ut Absol for å trekke opp oljen som førte til meget glatt veibane. Det er ikke meldt om uhell i forbindelse med oljesølet.

To på en moped

Politiet stoppet torsdag ettermiddag en moped på Simensbråten med to unge på. De hadde heller ikke hjelm. Det ble skrevet forenklet forelegg på den 16 år gamle føreren. Passasjeren var 15 år.

Klatret på husveggen

Litt før klokken 02 natt til fredag kom melding om ordensforstyrrelser i Mekanikerveien på Oppsal. En person forsøkte å komme seg inn ved å klatre på veggen. Dette gjorde han kombinert med å bråke.

Det viste seg at vedkommende bodde i huset og hadde låst seg ute.

Forsøkte å stjele rullestol

Tidlig fredag morgen kom det melding om at en person forsøkte å kople og stjele en elektrisk bil. Da politiet kom til stedet, viste det seg å være snakk om en stor elektrisk rullestol. En 31 år gammel mann ble pågrepet og kjørt sentralarresten.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Nyheter

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag