*Nettavisen* Nyheter.

Forsøpler Grønvold

– Klart jeg blir helt oppgitt av å se dette. Hva foregår inne i hodet på de som bare forlater plassen slik?, sier Roy Jensen. Kristin Tufte Haga

I mai fikk turgåere sjokk da de passerte idylliske Grønvold. – Så trist å se at noen kan få seg til å forsøple området slik, sier Roy Jensen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Hvem hiver bare fra seg søppel og går fra stedet? Kristin Tufte Haga

KJELSÅS: Midt i mai ble det festet ved idylliske Grønvold - nesten helt oppe ved Oset - ved Maridalsvannet. Morgenen etter oppdaget sjokkerte turgåere forsøplingen av området.

- Jeg blir både lei meg og sint! Hva er det som får noen til å kaste fra seg flasker, matrester, plastikkposer og annet søppel - rett i naturen. Det er jo helt lavmål! sier Roy Jensen, som også har svært nære bånd til det lille rødmalte huset ved Akerselva.

Han er nemlig både født og oppvokst i huset.

LES OGSÅ: Dette mener leserne: - Jeg blir skremt

Hva foregår i hodet?

– Klart at jeg blir helt oppgitt av å se dette, men det er jo ille uansett hvor slik forsøpling foregår. Skulle gjerne likt å visst hva som foregår inne i hodet på de som synes det er helt greit å bare forlate plassen slik etter en fest! Helt utrolig! sier Roy, som også etterlyser søplekasser på området.

NAB.no har også tidligere skrevet om Frysjaområdet, som ofte er samlingssted for festing, så snart sola og varmen kommer. Friluftsetaten rydder opp etterhvert, men har ingen myndighet til å gripe inn på stedet.

LES OGSÅ: Kaster du søppel, må du holde deg

Tar gjerne imot tips

– Vi har ingen døgn- og helgevakt med folk som kan rykke ut og stoppe forsøplere - det er heller ikke innenfor vårt myndighetsområde å gripe inn på stedet. Det beste i slike tilfeller er nok å ringe politiet. Men dersom man vet navn og adresse på noen av synderne, vil vi gjerne få tips om det. I så fall kontakter vi vedkommende i ettertid og krever opprydding - med hjemmel i forurensingsloven, sier presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik.

Søplekassene par hundre meter unna

Og når det gjelder Roy Jensens etterlysning av søppelkasser ved Grønvold, stemmer det at det ikke står noen akkurat p å dette området.

– Det er riktig at det ikke er noen avfallsbeholder akkurat ved Grønvold. Et par hundre meter lenger sør står imidlertid en svær dypavfallsbeholder som rommer 5000 liter søppel. Grønvold-gjestene må bruke denne beholderen, sier Aakervik.

200 millioner

For et par uker siden skrev NAB om at kommunen bruker hele 200 millioner kroner å rydde opp alle dritten - inkludtert tagging - etter folk.

– Det sier seg selv at går dette ut over andre tjenester og tilbud. Hadde kommunen kunnet bruke 200 mill. mer i året på å gjøre byen triveligere for folk, ville det vært merkbart – og til glede for oss alle, sa presseansvarlig Aakervik i forbindelse med denne tidligere saken i NAB.

HVA MENER DU OM FORSØPLINGEN AV OSLO? SI DIN MENING I KOMMENTARFELTET UNDER!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.