RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Forsøpling av Nordseterskogen

Ulmebål, ølbokser og en ramponert trehytte er hva som ventet barna ved Bjørnehjørnet barnehage da de skulle gå tur i Nordseterskogen forrige uke.

Nordseter: Bjørnehjørnet Familiebarnehage holder til i Seterhøybakken og bruker Nordseterskogen fast til å gå turer i. I de senere måneder har det derimot ikke vært så hyggelig å være der da skogen bærer preg av sjødesløs bruk, hærverk og forsøpling.

Trehytter ramponert

Vi ble ganske sjokkert da vi kom til den faste plassen vår idag, siden vi fant et ulmebål rett ved et tre. Barna hjalp til å slukke det med vannflaskene sine, forteller barnehagens styrer, Heidi Moreno, og føyer til at hun ikke tør å tenke på hva som kunne ha skjedd hvis de ikke hadde kommet over brannen.

Fjellet hvor vi bruker å sitte og spise maten vår, måtte vi også rydde for bålrester med ølbokser i. I tillegg var den fine hytta vår revet, forklarer Moreno. Styreren kan fortelle at det ikke er første gang de har opplevd lignende tilfeller. Barna har bygget flere hytter som har blitt ødelagt, og Moreno kan fortelle om stor slitasje på skogen etter at Kastellet skole begynte å bruke den i uteskoletiden. Jeg har barn på Kastellet skole selv og synes det er kjempefint at de bruker skogen, men det er ikke et stort område og jeg tror den nå blir utsatt for en altfor stor belastning, forteller Moreno og legger til at hun ikke synes det er nødvendig å lage nye bålsteder hver gang de er i skogen:

I vinter var det masse utbrente bål som ikke var ryddet opp, og resultatet var svidde pinner og kullrester som ble dratt utover. Det er stadig glass, bokser og annet søppel flere steder i skogen. Dette gjør at det ikke blir like hyggelig for oss og andre barnehager å etablere faste steder i skogen, fortelle barnehagestyreren.Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere