Gå til sidens hovedinnhold

Første dag på splitter ny skole

Mandag tok 540 elever i bruk Kongshavn videregående skole for første gang. Mange var spente på den første skoledagen.

KONGSHAVN: Celestyna Hamad og Ida Bergsveen startet mandag sitt siste år på videregående skole. Begge har valgt å fullføre videregående på Kongshavn etter å ha gått de to første årene på henholdsvis Ulsrud og Bjørnholt.

LES OGSÅ: Åpning av Kuben: Hjelp, Erna klipper av meg fletta!

– Jeg hadde hørt at Nordstrands var en bra skole og jeg ønsket å komme hit til Kongshavn fordi alt er nytt og fint, forteller Celestyna som synes det er helt greit å begynne på skolen igjen etter en lang og solrik ferie.

Tatt imot av rektor

I kulissene har det vært jobbet på spreng for å gjøre nye Kongshavn skole klar for elevene. Skolen overtok bygget for drøye to uker siden og har jobbet på spreng for å få på plass møbler og materialer.

Rektor Jan Ljøner sto selv og tok imot alle elevene i det de gikk opp bakken fra Sjømannsskolen holdeplass.

– Det er utrolig hvor mye de forandrer seg i løpet av en sommer, sier han og legger til at han nå må legge seg i selene for å lære seg alle 540 navnene.

To år på Nordstrand

Philip Larsen, Andreas Vestre og Marius Hvidsten har alle gått to år på Nordstrand videregående skole og gjorde seg mandag klare for å fullføre siste året på Kongshavn vgs. De innrømmer at det er litt tøft å komme i gang etter ferien.

Men det hjelper å komme til en flunkende ny skole med byens beste utsikt.

– Det er litt rart å ikke gå på Nordstrand mer, men det er fint å komme hit også, sier Philip som gjerne skulle ha gått alle tre årene på Kongshavn.

LES OGSÅ: Skoler i endring på Nordstrand

Sjømannsskolen

Kongshavn vgs. holder til i det bygget som opprinnelig var Oslo Sjømannsskole fra 1917 til 1989. Skolen har siden huset Handelshøyskolen BI, Norsk Akademi for Naturmedisin og Lyceum – Akademi for Integrert Medisin. I 2011 begynte en totalrenovasjon av byggets indre strukturer, og nå har altså den offentlige videregående skolen Kongshavn videregående skole overtatt bygget.

LES OGSÅ: Ny skole kan gi smekkfull trikk

Reklame

Black Friday: Her får du oversikt over alle salgene