*Nettavisen* Nyheter.

Første kapittel i et golfeventyr

Med Henrik Bjørnstads golfsuksess som inspirasjon, føler Lokalavisen at tiden er inne til å oppsøke det nærmeste golfsenteret. Vår utsendte drømmer nå om kortklipte greener og susende driver.

Torshov: Du trenger ikke dra lenger enn til Golfsenteret på Myrens Verksted for å ta del i moroa.

Lokalavisens utsendte medarbeider har bare så vidt tatt tak i en golfkølle før, men alltid hatt interesse av å følge sporten. Da det nå var tid for å ta steget videre, ble Golfsenteret på Myrens verksted valgt som arena for å ta Grønt Kort.

Ferdighetsbevis

Grønt Kort er et ferdighetsbevis innført for å gi golfspillere et minimum av kunnskap for å ha glede av spillet. Opplæringen er også viktig i forhold til sikkerheten, og det er mye å sette seg inn i før man til slutt kan entre golfbanen.
Selve teoridelen av kurset strekker seg over tre kvelder med eksamen til slutt. Deretter må man melde seg på den praktiske delen, før man til slutt er klar for selve oppspillet.

I Pro Shopen

Før man kommer inn til selve kurslokalet på Golfsenteret, passerer man Pro Shopen, der man blir møtt av hyggelig betjening.

Pro Shopen er selve hjertet i senteret, og det er her man melder sin ankomst, samtidig som man kan ta en titt på diverse utstyr med god veiledning. Det er nemlig ikke så enkelt som helt "fersk" å vite forskjellen på en "driver", "sandwedge" eller en "peg" for den sakens skyld.

Men, det er bare å slappe av, for her trenger man ikke å føle seg dum når man spør.

Dyktig instruktør

Med så mange regler og forskjellige begreper fryktet artikkelforfatteren at tre timer med kurs fort kunne bli en langdryg affære. Takket være instruktør Irene Solmark ble frykten gjort til skamme, og vi ble meget grundig guidet inn i golfens verden.

Irene Solmark (26) har den høyeste utdannelsen innenfor golfsporten i Norge og innehar graden HTU fra PGA of Norway. Hun er i tillegg headpro ved Lillestrøm Golfklubb, men først og fremst en inspirert lærer for oss med ønske om å oppnå Grønt Kort.

Min oppgave er få inn entusiasme blant kursdeltakerne, slik at læringen forhåpentligvis går enklere. Vi skal også ha det litt gøy, samtidig som det underbevisst hjelper oss i læringen av nye regler og begreper, sier Solmark.

Følg Thomas' vei til kortet

Lokalavisens medarbeider kan, etter de første timenes introduksjon til golfsporten, trygt anbefale Golfsenteret, der totalinntrykket var meget positivt fra første stund, og målt opp mot antall besøkende vitner det om et populært samlingsted for en av Norges hurtigst voksende idretter.

Lokalavisens utsendte vil la høre mer fra seg når golfsesongen nærmer seg, og vår utsendtes drøm om å rusle på grønne fairways, snart er en realitet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.