*Nettavisen* Nyheter.

Første posisjon, jenter!

Cleo (12), Ingrid (11) og Eilen (12) på treningen. Foto: Elisabeth C. Wang

På Den Norske Ballettskolen på Grefsen varmer satsningspartiet opp til dagens trening. På benken sitter en spent Andrej Ivanov, solist fra Marinsky teateret i St. Petersburg.

Klikk på bildet for å forstørre.

Maren (8) sammen med Andrej Ivanov.

Klikk på bildet for å forstørre.

Maren viste sine kunster til fotografen.

Klikk på bildet for å forstørre.

Jentene vet at ballett handler om å være myk og smidig.

GREFSEN: Han har vært her i nesten en uke, og reiser hjem igjen på mandag. Men dette besøket har virkelig vært helt fantastisk, smiler søstrene Siri og Irene Aarset Johansen, som er daglige ledere ved ballettskolen.

God og sunn trening

Satsningspartiet består av 11 jenter i alderen 8-12 år som virkelig har bestemt seg for å satse på ballett. Og øvelsene, de er mange og intense.

Vi er opptatt av god trening, samtidig som det er viktig at jentene tar vare på seg selv og spiser godt. Med så hyppig trening er det viktig at man holder kroppen sunn og sterk, noe som også gjør konsentrasjonen bedre, påpeker Siri Aarset Johansen.

I en ring sitter venninnene Eilen (12), Ingrid (11) og Cleo (12). Cleo, som er fra Smestad, synes ikke det gjør noe å ha litt lengre reisevei til trening enn de andre.

Jeg lærer veldig mye her og har fått flere venninner allerede. Treningen synes jeg er morsom, samtidig som jeg føler at jeg hele tiden blir litt bedre, sier hun.

Eilen nikker samtykkende.

Og det ekstra morsomt på dette partiet. Selv om det blir mye øving er det absolutt verdt det, sier hun.

Perfeksjonist

Andrej Ivanov gjør seg klar til dagens trening, mens Siri og Irene følger spent med fra sidelinjen. At Ivanov er perfeksjonist hersker det ingen tvil om. Det beviste han allerde første dagen.

Han brukte lang tid den første dagen på å observere jentene og se hvor mye de allerede kunne. Vi kjenner ham jo fra før av, så vi vet at skal ha gjøre noe, da gjør han det med 100 prosent innsats, sier Siri.

Øvelse gjør mester

Ivanov står med ansiktet vendt mot partiet mens han beveger armer, ben og hode. Maren (8), som er blant de yngste på partiet, har tydelig ingen problemer med å skjønne hva det er læreren er ute etter.

Jeg synes det går veldig greit, jeg. Er det noe som er galt eller noe jeg ikke gjør skikkelig følger jeg med når han viser meg det, også gjør jeg det igjen og igjen til jeg kan det, forteller hun.

Mens vakre toner flyter ut av stereoanlegget er det som om jentene forvandles til svaner. Med strake halser og trente ben gjør de øvelse på øvelse i imponerende tempo.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.